Hakaretten ceza alan şehit babası: Süreç, AKP oy kaybettikten sonra başladı

Hakaretten ceza alan şehit babası: Süreç, AKP oy kaybettikten sonra başladı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan'ın abisi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan'ın tepkisi tüm Türkiye'nin gündemine oturdu. Bir çok şehit cenazesinde de aileler tarafından hükümete yönelik tepkiler devam etti. Yaşanan tepkilerin ardından bazı aile üyelerinin mahkemeye verilmesi de yine sürecin dikkat çeken gelişmelerinden biri oldu. Yaşanan acıyı en iyi bilenlerden biri de şehit babası Ahmet Kömür. Oğlunun cenazesinde ağzından çıkan cümleler yüzünden dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretten 11 ay 25 gün hapis cezasına çaptırılan şehit babası Kömür, 7 Haziran sonrası şehit haberlerinin gelmesine dikkat çekti. Kömür, "Bu süreç, AKP oy kaybettikten sonra başladı. Yoksa bu olaylar yine olmazdı." dedi.

Yarbay Alkan'ın şehit düşen kardeşi için Osmaniye'de çözüm sürecini eleştiri yönelttiği sözler bir anda ülke gündemine oturdu. Alkan için Jandarma Genel Komutanlığı disiplin soruşturması açmıştı. Yaşanan bu olay, akıllara şehit er Halil Kömür'ün babasını getirdi. Oğlu, Hakkari Yüksekova'da 9 Aralık 2005'te operasyona giderken bulunduğu aracın şarampole yuvarlanması sonucu şehit olan Baba Kömür, oğlunun cenaze töreninde sarf ettiği sözlerden dolayı dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçundan yargılandı. Gaziantep 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda Kömür, 11 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ancak, şehit babasının aldığı bu ceza, mahkeme tarafından 5 yıl ertelenmişti.

Alkan'ın yaşadığı süreci de kendi yaşadığı döneme benzeten Kömür, ceza almasına sebep olan olayı şöyle anlattı: "Tunceli'ye gitmiştim. Orada çarşıda gezerken parkta oturdum ve bir büst dikkatimi çekti. Damadıma sordum. O da büstün hamile kadın kılığında 18 askerimizi şehit eden kadına ait olduğunu söyledi. Bu benim içimde vatansever bir insan olarak bir yara açtı. Bu olaydan 6-7 ay sonra da oğlum şehit düştü. Cenazede o andaki acıyla hatırladım. Ama orada ağzımdan yanlış bir kelime çıktığı için bir celsede ceza verildi. Cezadan korktuğum yoktu, ancak acıdan dolayı ağzımdan çıkan kelime yanlıştı. Devletin büyüklerine saygı duymasını da biliriz hak ettiği derecede."

Yarbay Alkan'ın tepkisini görünce o günlere döndüğünü dile getiren Kömür, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Yarbayın tepkisi oldukça haklı bir tepki. Şehit babalarının verebileceği bir tepki. Çözüm süreci dediler. Bugünkü gelinen noktanın ne olduğunu dünya izliyor. Süreç, AKP oy kaybettikten sonra başladı. Yoksa bu olaylar yine olmazdı. Yarbayın tepkisi çok önemli ve iyi bir tepki. Yapılması gereken bir tepki. Hem çözüm süreci diye bir zaman onları kucaklayacaksın, onların silahlanmasına göz yumacaksın. Bu ülkede PKK silahlandı, hiç kimsenin ruhu duymadı. Bugün bütün köylerimiz, şehirlerimiz silah deposu. Askeri birlikler, karakollar alenen bombalanıyor, taranıyor." CİHAN
<< Önceki Haber Hakaretten ceza alan şehit babası: Süreç, AKP oy kaybettikten... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER