Hakim ve savcılar yemek dağıttı


Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda yemekhane ve çay ocağı işçileri, iş bırakma eylemlerine devam ediyor. İşçilere destek veren bazı hakim ve savcılar ise, yemek dağıttı.

Maaşları yatana kadar adliyede yemek çıkarılmayacağını belirten işçiler, "Hâkimler burada, savcılar burada adalet nerede?" şeklinde sloganlar attı. Eyleme destek veren hâkim ve savcılar adına açıklama yapan Yargıçlar Sendikası İstanbul Temsilcisi Hâkim Nuh Hüseyin Köse de, "Yemekhane işçilerinin maaşları ödenene kadar, işçilerin düzeni sağlanana kadar biz de yemekhanede yemek yemeyeceğiz." dedi.

Açıklamasında yemekhane işçilerinin maaşları ödenene kadar yemekhaneyi kullanmayacaklarını belirten Köse, bu sorunun geçtiğimiz yıllarda da yaşandığını hatırlattı. Benzer sorunların yaşanmaması için idarenin yapacağı sözleşmeleri nasıl yapması gerektiğini anlatan Köse, "Ücretlerini stopaj gibi her ay şirkete ödeme yapmadan önce bloke etmesini stopaj gibi bir kenara ayırmasını ve işçinin alnının teri kurumadan ücretinin ödenmesini teklif ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bugün hâkim ve savcı yemekhanesinin boş olduğunu dile getiren Köse, "Şirket dışarıdan geçici işçi getirmiş yemek yaptırmış buna rağmen birçok çalışan arkadaşımız yemekhaneyi kullanmadılar. Başsavcılığın sorunu iyi niyetle çözmeye çalıştığını da özellikle belirtmeliyim." diye konuştu.

Bu arada eyleme destek veren hâkim ve savcılar, işi bırakma eylemi yapan işçiler için aralarında para toplayarak dışarıdan yemek alıp adliyeye getirtti. İşçilere yemekleri kendileri dağıtan hâkim ve savcılar, yemeklerini de onlarla birlikte yedi.Hakim-ve-savcilar-yemek-dagitti-1961555.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Hakim ve savcılar yemek dağıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER