Hakimlerin yargılanmasında heyetin reddi istendi


Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve polislerin reddi hakim taleplerini ve tahliye taleplerini kabul ettikleri için haklarında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan dava açılan İstanbul 29. ve 32. Asliye Ceza hakimleri Metin Özçelik ve Mustafa Başer'in yargılanmasına devam ediliyor. Hakim Metin Özçelik'in avukatı Önder Durdu, Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin reddini istedi.

Avukatların dosyanın Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi veya ilgili makama gönderilmesine ilişkin taleplerin reddine karar verilmesinin ardından yargılamaya devam edildi.

Kararın ardından Metin Özçelik'in avukatı Önder Durdu söz aldı. Son soruşturma kararının kendilerine tebliğ edilmesini isteyen Durdu, tebliğ sonrası savunmaya yapacaklarını söyledi. Avukat Celal Sis ise "Bakırköy 2. Ağır Ceza'nın yetkili olmadığı konusunda ısrarlıyız. Bu hususun HSYK'dan sorulmasını talep ediyoruz." talebinde bulundu.

Avukatların taleplerini reddeden Yargıtay 16. Ceza Dairesi, son soruşturma kararının okunmasına karar verdi. Ardından Metin Özçelik'in avukatı Öner Durdu söz alarak "Heyetin bilgi ve deneyimsiz ya da tarafsız olmadığınızdan başkan ve heyetin reddini istiyoruz." beyanında bulundu.

Ret isteminin duruşmayı uzatmak amacıyla yapıldığını ileri süren savcı, redde ilişkin talebin reddine karar verilmesini talep etti. Yargıtay 16. Ceza Dairesi ret talebine ilişkin talebi değerlendirmek için duruşmaya ara verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Başer ve Özçelik hakkında "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olmak, görevi kötüye kullanmak ve gizliliğin ihlali" iddiaları ile ilgili olarak son soruşturmanın açılmasına karar vermişti.

CİHAN
<< Önceki Haber Hakimlerin yargılanmasında heyetin reddi istendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER