Hakkari Valiliği'nden 'Yüksekova' açıklaması


Hakkari Valiliği, emniyet güçlerinin Yüksekova'da düzenlediği operasyonlarda 1 teröristin öldürüldüğünü, 2 polisin ise hafif şekilde yaralandığını duyurdu.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi. "8 Aralık 2015 günü saat 01.30 sıralarında ilimiz Yüksekova ilçesi Orman Mahallesi'nde bölücü terör örgütü mensuplarınca kurulan bombalı, tuzaklı barikatların kaldırılmasına yönelik güvenlik güçlerimizce yapılan çalışmalar sırasında bölücü terör örgütü mensupları tarafından güvenlik güçlerimize roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırılarda bulunulmuş güvenlik güçlerimizce anında karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada roketatar kullanan 1 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Yapılan müdahaleler sonucunda çok sayıda bombalı, tuzaklı barikat temizlenerek kaldırılmış ve Eski Kışla Camii yanındaki canlı kalkan çadırı da kaldırılmıştır. Ayrıca, operasyona katılan zırhlı aracımızın geçişi esnasında tuzaklama bomba patlatılması sonucu 2 personelimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Olayla ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

BAZI EV VE İŞ YERLERİ HASAR GÖRDÜ

İlçede Eski Kışla ve Orman mahallelerine dün gece düzenlenen operasyon sırasında bazı ev ve iş yerlerinin camlarının kırıldığı gözlendi. Evi hasar gören bir vatandaş, "Halimizi görüyorsunuz, tüm camlarımız kırılmış. Patlama esnasında üzerimize cam parçaları geldi, evimizin duvarları çatlamış durumda, halimiz perişan. Patlamanın ardından sürünerek hemen arka odalara sığındık. Öğrenci olan kızım korkudan hala konuşamıyor." dedi.

Sokağa çıkma yasağı kaldırılan ilçede hayat normale dönmüş durumda.

CİHAN
<< Önceki Haber Hakkari Valiliği'nden 'Yüksekova' açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER