Haktan: Yargı acilen normalleşmelidir


CHP Osmaniye milletvekili adayı Galip Kutlu Haktan, Koza İpek Grubu'na kayyum atanmasının kabul edilemeyeceğini söyledi. Haktan, "Muhalif medya gruplarına yapılan operasyon, bağımsız ve tarafsız yargının, bir savcı ve hakimin tek başına yapacağı iş değil. Bu operasyon siyasi amaçlarla yapılan, hukuki dayanağı olmayan, siyasi emellere ulaşmak için yapılan linç etme operasyonudur. Yargı siyasi bir sopa olarak kullanılıyor. Bu yargıç ve savcılar, hukuki sorumluluklarını düşünmeleri gerekir." dedi.

Haktan, seçim çalışmaları için Osmaniye'de esnaf ziyaretlerine devam ediyor ve medyaya yapılan hukuksuz el koymaları anlatıyor. Haktan, "Türkiye'de siyasi iktidar halkı da medyayı da ikiye böldü. Yanda olan yani siyasi iktidarın sözcülüğünü yapan yandaş basın ve demokrasiden yana olanlarla, özgürlükten yana olanlarla diye ikiye ayrılıyor. Siyasi iktidarların basın sözcülüğünü yapan yandaş ve havuz basını ülkeler faşist ülkelerdir, sosyalist ülkelerdir. Otoriter yönetime dayalı tüm ülkelerde basının sadece ve sadece siyasi iktidarların çizdiği çizgi çerçevesinde bilgiler kadar vatandaşı tek taraflı bilgilendirirler." ifadelerini kullandı.

Bu operasyonun siyasi amaçlarla, hukuki olmayan siyasi emellere ulaşmak için yapılan bir operasyon olduğunu anlamak için hukukçu olmaya gerek olmadığını belirten Haktan, şöyle devam etti: "İpek Medya Grubu'na yapılanlara da 'yargı böyle istiyor' demekle kimseyi kandıramazlar. Bu olayda yargı siyasi bir sopa olarak kullanılıyor. Siyasi bir sopa olarak kullanılan bu yargının hukuk devleti nezdinde, mevcut olan Anayasa çerçevesinde, uluslararası sözleşme çerçevesinde mutlak surette bu yargıç ve savcılar da hukuki sorumluluklarını düşünmeleri gerekir. Bu ülkeni eşit bir vatandaş olarak sığınacağınız liman hukuk devleti olmalıdır. Sığınacağınız liman hukukçuların siyasi iktidarları olmamalı. Hukukçuların rehberi Anayasa'dır. Uluslararası sözleşmelerdir, insan haklarıdır, ahlaktır. Eşitlik ilkeleri, adalet ilkeleri, ceza muhakeme hukukundaki ölçülülük ve orantılılık ilkesi, demokratik hukuk devletlerinin gereklerine tamamen aykırı, tamamen dikta rejimine doğru geçişin sert adımlarıdır. Bizler CHP olarak bu dikta rejimine geçit vermeyeceğiz. Bunun bedeli ne olursa olsun, yargıysa yargı, hukuksa hukuk, seçimse seçim." CİHAN
<< Önceki Haber Haktan: Yargı acilen normalleşmelidir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER