Halkevleri: Yen Asır'a saldırı değil, eylem yaptık


İzmir merkezli yerel gazetelerden, Turkuvaz Medya Grubu'na bağlı Yeni Asır'a yapılan saldırıyla ilgili olarak Halkevleri üyeleri bir açıklama yaptı. Açıklamada gazeteye saldırı değil, eylem yaptıkları savunuldu.

İzmir Halkevleri'nde düzenlenen basın toplantasında, söz konubu vakayla ilgili gözaltına alınanlar yaşadıklarını anlattı. Açıklamadan önce, saldırı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını iddia eden Halkevleri üyeleri, olay sırasında çekilen görüntüleri gösterdi. Saldırı yapmadıklarını, sadece binanın giriş kapısında bekleyerek yumurta ve boya atıp tepkilerini ortaya koyan bir eylem yaptıklarını söylediler. Basın açıklamasını yapan Evrim Çakır, Yeni Asır gazetesini, barış istemek için sokaklara çıkanları hedef gösterdiği için protesto ettiklerini belirterek, "106 arkadaşımızı kaybettiğimiz bir katliamdan sonra son yılların en kitlesel grev eylemini gerçekleştirilenleri, 'Teröristler değil, halk cezalandırılıyor' manşeti atarsanız, yumurtayı hakedersiniz." dedi. Çakır, bu yayınları sebebiyle gazete hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ve davayı kazanmaları halinde alacakları tazminatla Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Ayşe Deniz ve Berna Koç'un mezarlarını yaptıracaklarını söyledi.

Gözaltına alınanlardan Cihan Gürgöze ime, "Biz kimseden talimat, emir almadık. Yapmış olduğumuz eylem, bir tarafıyla barışçıldı. Boya attık. Biz buradan arkadaşlarımızla gittik, gazete manşetini gösterdik. Zıplama atlama yok; istesek turnikelerden atlar içeri gireriz, öyle bir kastımız olsa zaten yapardık. Protesto amacıyla gazete manşetini gösterdik." diye konuştu.

OLAYIN GÖRÜNTÜLERİ

Basın toplantısının ardından, olay sırasında çekilen görüntüler basın mensuplarına verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Halkevleri: Yen Asır'a saldırı değil, eylem yaptık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER