Handelsblatt gazetesi: AB, Rusya'ya yaptırımları uzatmaya hazırlanıyor


Alman Handelsblatt gazetesi, Avrupa Birliği yönetimine atfen yaptığı haberinde Avrupa Birliği'nin (AB) 17-18 Aralık'ta yapacağı resmi zirvede Rusya'ya uyguladığı yaptırımları 6 ay daha uzatma kararı alacağını iddia etti. Haberde kararın gerekçesi olarak Ukrayna'nın doğusunda barış sürecinin hızlandırılması gerektiği yer aldı.

Handelsblatt gazetesinin iddiasına göre Ukrayna'nın doğusunda ateşkes olmasına rağmen AB temsilcileri Rusya'nın Minsk Antlaşması şartlarını yerine getirmediği konusunda hemfikir. Rusya ise Ukrayna'nın iç savaşında bir taraf olmadığını ve sorunun bir an önce çözülmesinden yana olduğunu belirtiyor.

Gazete ayrıca Minsk Antlaşması şartlarının yerine getirilmesi ve Rusya-Ukrayna sınırına uluslararası gözlemcilerin yerleştirilmesi durumunda AB'nin yaptırımları hafifletebileceğine işaret etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ekim ayında yaptığı açıklamada Rusya'nın Minsk Antlaşması'na uymaması durumunda yaptırımların uzatılması gerektiğini söylemişti.

Kırım'ın Rusya'ya bağlanması ve Doğu Ukrayna'da yaşanan iç savaş nedeniyle Batılı ülkeler Rusya'ya yaptırım uyguluyor. Avrupa Birliği savunma, enerji ve finans sektörlerini kapsayan yaptırımları 22 Haziran 2015 tarihinde aldığı kararla 30 Ocak 2016'ya kadar uzatmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Handelsblatt gazetesi: AB, Rusya'ya yaptırımları uzatmaya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER