Hareketli hayat için öğrencilere bisiklet verildi


Artvin Halk Sağlığı İle İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 'Türkiye SağlıkBeslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında 5., 6., 7. sınıflarda seçmeli spor ve fiziki dersleri açan okullara bisikletleri verildi.

Artvin Merkez Gazi Ortaokulu'nda gerçekleştirilen program kapsamında öğrencilerinin sağlıklı yaşam ve obezite ile mücadelesine destek veren okullar, okul müdürleri ve beden eğitimi öğretmenlerine bisiklet hediye edildi. Hediye edilen bisikletler öğrencilerin sağlıklı yaşamları ve hareketli hayata katkı sağlayacak. Artvin Halk Sağlığı İle İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamına dahil olan İl Merkezi'ndeki Gazi Ortaokulu, Yeni Mahalle İlkokulu, 7 Mart Ortaokulu Müdürü, İmam Hatip Ortaokulu, Ortaköy Ortaokulu okul müdürleri ve beden eğitimi öğretmenlerine teslim edilen bisikletler için Gazi İlkokulu bahçesinde düzenlenen törenle teslim edildi.

Tören, Gazi Ortaokulu halk oyunları gösterisi ile başladı. Törende ilk konuşmayı İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç yaptı. Güleç konuşmasında, şunları kaydetti: "Bakanlığımız tarafından hazırlanmış olan 'Türkiye Sağlıklı Beslenme Hareketli Hayat Programı' kapsamında15 yaş ve üzeri nüfusta yeterli fiziksel aktivite yapanların oranın yüzde altmış ikiye çıkartmak temel hedef. Bu hedeflerin hayata geçirmek için en iyi alternatiflerinden biri vatandaşlara bisiklet kullanmayı teşvik etmek. Bisiklet kullanma toplumlarda obezitenin ciddi anlamda düşük olduğu görünmüş. Bunu da ülkemize bakanlık kanlıyla uygulamaya çalışıyoruz. Bu uygulama ilk etapta 50 bisiklet dağıtacağız. İnşallah gelecek yılda 150 bisikletin planlamasını yapıp diğer okullarda da dağıtacağız. Şunu gönül rahatlığıyla söylemek isterim: bu gelişmişlik göstergesidir. Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Vali Önder Coşgun yaptığı konuşmada, "Teknolojinin gelişmesiyle insanlarımız, çocuklarımız, bizler, televizyona bilgisayarlara, cep telefonlara bağlı hale geldik. Bu da insanların spor yapmasını, yürüyüş yapmasına bir şekilde engel oldu. Bunun doğrultusunda halkımız çocuklarımız obeziteyle karşı karıya kaldı. Bakanlığımız bu obeziteyle mücadele edebilmek için ulusal politikalar geliştirdi. Bu program da onlardan birisi. Biz de bu program çerçevesinde okullarımızda bisiklet kullanma dersleri verilerek ben programın bütün öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından bisikletler, okul müdürleri ve beden eğitimi öğretmenlerine törene katılan protokol tarafından verildi. Tören, hediye edilen bisikletlere binen öğrencilerin gösterileri ile son buldu. CİHAN
<< Önceki Haber Hareketli hayat için öğrencilere bisiklet verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER