Harun Çelik: Muhacirlerin vatan hasretini yansıttım


Gazeteci Yazar Harun Çelik, Yunanistan'dan Türkiye'ye, Türkiye'den Yunanistan'a giden Türk ve Rumların hikayesini yazdı. 'Bizim Dimitri' adını verdiği kitabında, 1924'lü yıllarda yapılan mübadele ile yurtlarından ayrılmak zorunda kalanların yaşadığı özlemi dile getirdi.

Samsun TS Club'da düzenlenen imza töreninde kitaplarını imzalayan ve okurları ile buluşan Yazar Harun Çelik, önyargılardan sıyrılarak kitabını kaleme aldığını, okurlarından da aynı duyguları bir kenara koyarak kitabı okumalarını istedi. "Ne Türkleri haklı çıkarmak, ne de Rumları mağlup etmek gibi bir niyetim oldu. Sadece anlamak ve yeni kalplere dokunmak istedim." diyen Çelik, "Siz sevgili okurlarımdan da tek ricam şudur; ne olur siz de benim yaptığımı yapın, yolculuğumuz boyunca tüm önyargılarınızı bir torbaya koyun, bu torbayı bir daha açmayın. İnanın orada da güzel insanlar yaşıyor, tıpkı bu tarafta güzel insanlar yaşadığı gibi." diye konuştu.

360 sayfadan oluşan kitapta gerek Türkiye'den giden gerekse Yunanistan'dan gelen kimselerle karşılıklı sohbetler aktarılırken, bol bol yaşanmış hikayelere yer veriliyor. Her iki kesimin de ayrıldıkları eski topraklarına duydukları özlem dile getiriliyor. Hikaye tadında okunan kitap, vatan hasretinin önemini dile getiriyor. CİHAN
<< Önceki Haber Harun Çelik: Muhacirlerin vatan hasretini yansıttım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER