Hasan Palaz hakkında açılan iftira davası başladı


TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz hakkında, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Emin Baysa'ya iftira attığı gerekçesi ile açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Hasan Palaz, avukatı Gökhan Güni, Mehmet Emin Baysa ile Başbakanlık Avukatı İsmail Uluyol katıldı.

Suçlamayı kabul etmediğini belirten Hasan Palaz, hazırladığı böcek raporu nedeniyle Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından çağırıldığını, daha sonra tekrar aynı konu ile ilgili çağırılıp yazılı olarak beyanda bulunduğunu kaydetti. Yazılı beyanda bulunduğu kişinin Mehmet Emin Baysa olduğunu dile getiren Palaz, "Yazılı ifademi imzaladıktan sonra kendisi beni bulunduğumuz binanın asansörüne kadar yolcu etti. Ayrıca aşağıda uzun bir koridor vardı, o koridorda yürüdük. Bu esnada Mehmet Emin Baysa bana, 'rapordan memnun kalınmadı. Sürenin 10 gün geri alınması gerekir. Aksi halde görevden alınırsın. Kendini yakma, kim yanarsa yansın.' şeklinde söz söyledi. Ben kendisine herhangi bir şey söylemedim ve sessiz kaldım. Bu olaydan sonra ABD'de resmi bir programa katıldığım esnada Mehmet Emin Baysa ile bir telefon görüşmesi yaptım ve Mehmet Emin Baysa yine aynı ifadeleri kullandı." şeklinde savunma yaptı.

ANAYASAL BÜRO 'İFTİRA' İDDİANAMESİ HAZIRLADI

Hasan Palaz'ın avukatı Gökhan Güni ise iddianamede iftira suçunun ne şekilde ve hangi tarihte gerçekleştirildiğinin kendileri tarafından tespit edilemediği, bu hususta iddianamenin eksik olduğunu vurguladı. Avukat Güni ayrıca 'iftira' iddianamesinin Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlandığını ve büronun bu konuda görevli olmadığını söyledi.

Sözlü beyanda soruşturma konu olayla ilgili önce Hasan Palaz'ın sözlü daha sonra yazılı beyanını aldıklarını belirten Mehmet Emin Baysa, şunları kaydetti: "Yazılı ifadesini aldıktan sonra Hasan Palaz, Başbakanlık Teftiş Kurulu'ndan ayrıldı. İfade alınması esnasında ve kendisi ile görüştüğümüz esnada Hasan Palaz kesinlikle iddianamede belirtildiği ve savunmasında belirttiği şekilde raporu değiştirmesi hususunda herhangi bir tehditte bulunmadım. Telefon görüşmesinde ise Hasan Palaz'ın bize ismini bildirmediği bir kişinin ismini bildirmesini istedim. Tehditte bulunduğum iddiası gerçek dışıdır."

Avukatlara gelen belgeleri inceleyip beyanda bulunmak için süre verilmesine karar veren mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofisinde ve konutunda 'böcek' tabir edilen dinleme cihazı konulması ile ilgili olarak hazırlanan rapor nedeni ile Palaz'ın, böceğin konulma tarihinin erkene alınması konusunda Baysa'nın kendisini tehdit ettiğini belirtmişti. Baysa da Palaz'ın kendisine iftira attığını ifade etmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Hasan Palaz hakkında açılan iftira davası başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER