Hastalar 3 yıldır Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi'nin açılmasını bekliyor


Sakarya'da hayırsever işadamı İbrahim Balaban'ın 3 yıl önce yaptırdığı Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi bir türlü açılamadı. Merkez açılmadığı için hastalar özel merkeze yönlendiriliyor.

Diyabet yaraları başta olmak üzere bir çok hastalığın tedavisinde fayda sağlayan Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi 3 yıl önce Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) bünyesine kazandırıldı. Merkez aradan geçen süre içinde hizmete giremedi.

İlk olarak Korucuk'ta Sakarya Tıp Fakültesi morfoloji binasına kurulan merkez, bu yılın ilk aylarında SEAH merkez hastaneye taşındı. Geçtiğimiz mayıs ayında hastaneyi ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Ayşenur İslam, haziran ayından itibaren merkezde hasta tedavilerin başlayacağını belirtmişti. Ancak merkez, aradan geçen süreye rağmen bir türlü hizmete girmedi. SEAH Hastane Yöneticisi Yakup Tokmak, kurulumu yapan firmayla görüşmelerin devam ettiğini belirterek, merkezin ne zaman açılacağı konusunda tarih vermedi. Tokmak "Firma testlere başladı. Daha sonra Sağlık Bakanlığı'na başvuracağız. Ruhsatın ardından hasta kabulüne başlayacağız." dedi.

Hiperbarik oksijen tedavisi kapalı bir basınç odasında, basınç altına alınan hastaya 1 ATA'dan yüksek basınçlarda aralıklı olarak yüzde 100 oksijen solutulmasıyla yapılıyor.

Hiperbarik oksijen tedavisinin kullanıldığı hastalıklar şöyle; "Şeker hastalarının ayaklarındaki yaralar, iyileşmeyen yaralar, kemik iltihapları, kemik ölümü, yumuşak doku travmaları (Ezilme, yaralanmalar), yanık, beyin absesi, riskli deri ve doku yamaları, ani işitme kaybı, ani görme kaybı, damar tıkanıklığına bağlı yaralar, radyoterapi sonrası yaralar, soba ve tüp gaz zehirlenmeleri, vurgun, hava gaz embolisi, yumuşak doku enfeksiyonları."
CİHAN
<< Önceki Haber Hastalar 3 yıldır Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi'nin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER