Türkiye'de her yıl 150 bin prematüre bebek dünyaya geliyor


Türkiye'de her yıl 150 bin civarında bebeğin prematüre olarak dünyaya geldiği bildirildi. Bursa Özel Doruk Sağlık Grubu tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Neonatoloji Uzmanı Dr. Birgül Mutlu, bu bebeklerin 50 bininin bin gramın altında olduğunu ifade etti.

Doruk Yıldırım Hastanesi'nde gerçekleşen toplantıda konuşan Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktörü Dr. Mustafa Esgin, Bursa'da en yüksek kapasiteli Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesine sahip olduklarını ifade ederek, toplamda 41 Yenidoğan yatağı bulunduğunu belirtti. Dr. Esgin, "Her bebek daha kaliteli bir yaşamı hak ediyor. Bunun için prematüre konusunda toplumun bilinçlenmesine yardımcı olmalıyız" dedi.

Dr. Mustafa Esgin, erken doğan bebeklerin uzman hekimler tarafından yenidoğan yoğun bakım ünitesinde mutlaka izlenmesi gerektiğini vurgulayarak, 37 haftadan önce doğan bebeklerin prematüre olarak kabul edildiğini söyledi. Doruk Sağlık Grubu olarak, Bursa'da sağlık konusunda 17 yıllık yerli bir marka olduklarının da altını çizen Dr. Esgin, Yıldırım ve Çekirge hastaneleri dâhil olmak üzere toplamda 100'ün üzerinde uzman hekim ve 850 personelle Bursalılara daha kaliteli bir hizmet vermek için çalıştıklarını belirtti.

Doruk Sağlık Grubu'nda toplam 41 yenidoğan yatağı olduğunu dile getiren Dr. Mustafa Esgin, Bu yatakların 33'ünün 3. Düzey ileri bakım veren olanaklara sahip olduğunu hatırlattı. Dr. Esgin, önümüzdeki günlerde Bursa'nın en büyük özel hastanesi olma özelliğine sahip olan Doruk Nilüfer Hastanesi'nin yapımına başlanacağı müjdesini de verdi.

Türkiye'de 10 bebekten 1'inin prematüre olarak doğduğuna işaret eden Doruk Sağlık Grubu Neonatoloji Uzmanı Dr. Birgül Mutlu ise, "Ülkemizde her yıl toplam 150 bin bebek prematüre olarak doğuyor. Bunların 50 bini ise bin gramın altında bir kilo ile hayata gözlerini açıyor. Günümüzde sağlık sektörünün oldukça gelişmiş olması, bu bebeklerimizin yaşama şansının artmasına yardımcı oluyor." şeklinde konuştu.

Türkiye'de prematüre doğuma dikkat çekmek için 8 yıldır çeşitli etkinliklerin yapıldığını ifade eden Dr. Mutlu, prematüre doğuma dikkat çekmek için mor rengin seçildiğini belirterek, mor rengin masumluğu temsil ettiğini söyledi.

Prematüre doğuma birçok faktörün sebep olduğunu kaydeden Dr. Mutlu, Bursa'da prematüre doğum oranının yüzde 10 civarında olduğunu belirtti.

Prematüre bebekleri yaşatmak için çok iyi bir ekibin olması gerektiğini de vurgulayan Dr. Birgül Mutlu, Doruk Sağlık Grubu'nun bu alana ciddi önem verdiğini ve yatırım yaptığını, kendisinin de bu sebeple Doruk Sağlık Grubu'nu seçtiğini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'de her yıl 150 bin prematüre bebek dünyaya geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER