Havuz yine aynı iftiraya başvurdu yine yalanlama geldi

Şerif Ali Tekalan ve ailesi hakkındaki havuz medyasında çıkan haberlere yeni bir yalanlama daha geldi.

Havuz yine aynı iftiraya başvurdu yine yalanlama geldi

Dün 'Havuz Medyası' Star Gazetesi’nde Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan hakkında çıkan haberle ilgili bir basın açıklaması gelmişti. Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan'ın adına açıklamada bulunan avukatı Yüksel Çora çıkan haberleri 'asılsız ve gerçek dışı' olarak değerlendirmiş ve basın açıklaması yayınlamıştı.

Fakat aynbı haberlerin tekrarı söz konusu olunca Avukat Yüksel Çora, Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ve ailesi adıan yeni bir basın açıklaması yayınlayarak o haberleri yalanladı.

Basın Açıklaması

"Dünkü basın açıklamamız ile yalanladığımız asılsız ve gerçek dışı haberlerin bugün tekraren aynı malum medyada yayınlandığına hayret ve esefle tanıklık ediyoruz.

Esasen, Kapalıçarşıda 100-150 dolara alınabilecek birkaç imitasyon saat üzerinden himmet yaygarası koparıp yolsuzlukları görmezden gelenleri, basit bir nişan töreni üzerinden “Esed’e destek veriyorlar” naraları atıp kendilerinin de yakından tanıdıkları asıl destekçiler karşısında kör ve sağırı oynayanları bu millet çok iyi bilmekte ve takip etmektedir.  

Diğer taraftan asılsız ve gerçek dışı, sonradan yalanlanmış bu çeşit haberleri yapmakta ısrar edenlerin hangi ahlaki anlayış ile bunu yaptıklarını da doğrusu merak ediyoruz. Sanırız, Ziya Paşa Terkib-i Bend’inde yer verdiği “Sen herkesi kör, âlemi sersem mi sanırsın?.” şeklindeki dizesini haberi yapanlar için söylemiş olsa idi haksızlık yapmış olmazdı.  Haberde yer verilenin aksine, son birkaç yıllık dönemde yaptıkları haberler ile haklı bir şöhrete kavuşmuş bu ve benzeri yayın organlarının yaptıkları haberlere itibar eden kalmamıştır. Müvekkilim ve ailesinin yaşantısını gerçekten bilen insanların ise zaten bu tür haberlere itibar etmesi, inanması mümkün değildir. Arada birkaç vatandaşı inandırabilmiş iseler bu vebal de haberi yapanlara aittir.    

Tekraren ifade etmek gerekir ise; haberlerde yer alan iddiaların aksine bahse konu nişan töreni için Ne Beşşar Esed ne de Fethullah Gülen tebrik mesajı göndermiştir. Yine haberlerde bahsedilen Hashem Akkad ise şu anda Türkiye’yi idare edenler tarafından da iyi bilinip tanınan, dürüst ve itibarlı bir iş adamıdır. Kendisi aynı zamanda Suriye’nin kanaat önderlerinden biri olan ve 2013 yılında Şam'ın Mezraa semtindeki İman Camii'nde öğrencilerine ders verdiği sırada şehit edilen Ramazan El-Buti’nin yakın arkadaşıdır. Suriye’de de tanınan bir işadamı olan Akkad’ın haberde iddia edilen konularla yakından uzaktan bir alakası yoktur.  Yine haberde yer verilen iddiaların aksine Müvekkilim Şerif Ali Tekalan’ın oğlu Tarık Tekalan’ın saat koleksiyonu bulunmamakta olup iddia edilen saatler Kapalıçarşı’da 100-150 dolara satılan herkesin alabileceği türden imitasyon birkaç saatten ibarettir. 

Durum bu kadar açık iken, Müvekkilimin ailesi üzerinden yapılan, kişilik haklarını ihlal eden bu haberi yapan, yapmakta ısrar eden sorumlular hakkında ceza ve hukuk mahkemelerine başvuru ile Müvekkilimin kendisinin ve ailesinin yasal haklarını sonuna kadar takip edeceğimizi kamuoyunun bilgisine saygılarımızla arz ederiz."

Av. Yüksel Çora

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Havuz yine aynı iftiraya başvurdu yine yalanlama geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER