Haydarpaşa Numune'deki korkutan tehlike!

Haydarpaşa Numune poliklinik binasının hasarlı kolonlarının makyajlanıp hizmete açılmasına tepkiler sürerken, asıl tehlikenin dahiliye binasında olduğu ortaya çıktı.

Haydarpaşa Numune'deki korkutan tehlike!

TTB üyesi Dr. Demirdizen, "Bu bina 1999 depreminde hasar gördü. Yıkılıp yenilenecekti. Boyayıp hizmete devam ettiler" dedi

Oto­park in­şa­atı sı­ra­sın­da ha­sar gö­ren Hay­dar­pa­şa Nu­mu­ne Has­ta­ne­si­’nin po­lik­li­nik­ler bö­lü­mü bi­na­sın­da­ki çat­lak­la­rın al­çı ve bo­yay­la mak­yaj­lan­dık­tan son­ra açıl­ma­sı tep­ki­ye yol aç­tı. Türk Ta­bip­le­ri Bir­li­ği (TTB) Yö­ne­tim Ku­ru­lu üye­si Dr. Hü­se­yin De­mir­di­zen, Hay­dar­pa­şa Nu­mu­ne Has­ta­ne­si'nde asıl so­ru­nun Da­hi­li­ye Po­lik­li­ni­ği bi­na­sın­da ol­du­ğu­nu söy­le­di. Bu bi­na­nın 1999 yı­lın­da­ki Mar­ma­ra Dep­re­mi­’n­de ha­sar gör­dü­ğü­nü be­lir­ten De­mir­di­zen, yı­kı­lıp ye­ni­den ya­pıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni an­la­tan ra­por­la­ra ha­sar­lı ko­lon­la­ra bo­ya ba­da­na ya­pı­la­rak hiz­met ve­ril­me­ye de­vam et­ti­ği­ni açık­la­dı.

SON OLAY­DA BO­ŞAL­TIL­DI



Dep­rem­de ha­sar gö­ren da­hi­li­ye bi­na­sı­nın çok es­ki ol­du­ğu­nu be­lir­ten Dr. De­mir­di­zen şun­la­rı söy­le­di: "Bu­ra­nın bir an ön­ce ye­ni­len­me­si ge­re­ki­yor. Ye­ni­len­me­si pro­je­si baş­la­mış­tı. Da­hi­li­ye ser­vis­le­ri bo­şal­tıl­dı. Ne ya­zık ki bu bi­na­lar dep­rem yö­net­me­li­ği­ne uy­gun de­ğil. Yı­kıl­ma­sı için ra­por­lar su­nul­du. En son po­lik­li­nik­ler­de­ki çat­la­ma ola­yın­dan son­ra da­hi­li­ye de bo­şal­tıl­dı. Da­hi­li­ye bö­lü­mü bi­na­sın­da yıl­lar­dır ko­lon­lar­da­ki dö­kül­me­ler bo­ya ba­da­na ya­pı­la­rak ge­çiş­ti­ril­me­ye ça­lı­şı­lı­yor. Oto­park ne­de­niy­le çat­la­ma ya­şa­nan Hay­dar­pa­şa Po­lik­li­nik bi­na­sın­da bi­le çat­la­ma var­sa; ki bu bu­na dep­rem için ya­pıl­dı­ğı söy­len­miş­ti, di­ğer ha­sar­lı bi­na­la­rın ha­li­ni siz dü­şü­nün. Ha­sar gö­ren ve dep­rem için ya­pıl­dı­ğı söy­le­nen bir po­lik­li­nik bi­na­sı bi­le cid­di so­run­lar­la kar­şı­laş­ma­sı ül­ke­miz­de ya­pı de­ne­tim me­ka­niz­ma­sı­nın ne ka­dar so­run­lu ol­du­ğu­nu or­ta­ya koy­mak­ta­dır."

OLA­YI GE­ÇİŞ­Tİ­Rİ­YOR­LAR

CHP İs­tan­bul Mil­let­ve­ki­li Ka­dir Gök­men Yi­ğit de has­ta­ne­de in­ce­le­me yap­tı­ğı­nı be­lirt­ti. Ko­lon­lar­da­ki çat­lak­la­rın mak­yaj­la ka­pa­tıl­dı­ğı­nı söy­le­yen Yi­ğit. "Ola­yı ge­çiş­tir­me­ye ça­lı­şı­yor. Has­ta­ne bo­şal­tıl­dı­ğı­na gö­re ora­da bir teh­li­ke var ol­ma­sı la­zım. Pa­zar­te­si tek­rar has­ta­ne­ye gi­de­rek in­ce­le­me­ler­de bu­lu­na­ca­ğım" de­di.

AYNI DURUMDA OLAN BAŞKA HASTANELER DE VAR

Ufuk Sağlık- Sen Genel Başkanı Adnan Bayraktar:  O hastane göz önünde olan bir noktada. Bu tür sorunlar sadece orada değil taşrada buna benzer sorunların yaşandığı başka hastaneler de var. Sağlıklı bir sağlık hizmeti için öncelikle sağlık çalışanların güvenliğinin ve iş ortamının düzenlenmesi lazım. Sonra fiziki ortam çok önemli. Sağlık çalışanların motivasyonu düşmüş durumda. İş yerlerine gidip çalışmak istemez haldeler. Ne çalıştıkları ortama ne de yöneticilerine güvenleri kalmamış durumda. Sağlık Bakanlığı sağlıksız bir ortama dönmüş durumda.Biz bu tür sorunları daha çok Milli Eğitim Bakanlığı’nın binalarında görürdük. Aslında Haydarpaşa’daki o poliklinik binası çok büyük bina değil. Küçük bir bina. Bu binada bile böyle sorunlar yaşanması üzücü.

İNSANLAR ÖLDÜKTEN SONRA MI AKILLANACAĞIZ

Türk Sağlık Sendikası Başkanı Önder Kahveci: Otopark inşaatından dolayı hastane zarar gördü. Bundan dolayı sendikamıza bağlı hastanede çalışanlarından çok ciddi şikayetler aldık. Biz de bunun üzerine 2 ay önce hastane önünde bir basın açıklaması yaparak yetkililere oluşabilecek riskler konusunda uyarılarda bulunduk. Çünkü o hastanede bin tane insan çalışıyor. Hastane birliğinin sekreterini bizzat bu konuda uyardım. Ama hastane yetkilileri herhangi bir problem olmadığını ifade etti.

UYARILAR DİKKATE ALINMIYOR

Tabii Türkiye'de iş kazaları olmadan önce uyarılara pek dikkat edilmiyor. Biz bunu Soma'da Ermenek'te gördük. Bütün bu risklere rağmen o hastanenin hizmete açılmasının ne kadar doğru olduğunu anlamak mümkün değil. İnsanlar öldükten sonra bedel ödenmiş, ceza almış bunlar neyi ifade ediyor? Maden faciasında suçlular ömür boyu hapis alsa 301 tane ailenin yakınları geri mi gelecek? Tabii ki hayır.

Bugün
<< Önceki Haber Haydarpaşa Numune'deki korkutan tehlike! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER