Haziran Hareketi'nin davası ertelendi

Haziran Hareketi'nin davası ertelendi

Artvin'de 'Laik ve Bilimsel Eğitim' için yapılan 13 Şubat boykotu çalışmaları sırasında stantları dağıtılarak gözaltına alınan Haziran Hareketi üyelerinin duruşması Artvin Adliyesi Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 8 kişinin yargılandığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ve kamuya zarar verilmesiyle ilgili açılan davanın ilk duruşmasında, mahkemenin 12 Şubat'a ertelenmesi yönünde karar verildi.

Yargılanan Birleşik Haziran Hareketi üyelerinden Mehmet Fatih Keskin duruşma sonrası yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Bugünkü ifadelerimizi Ankara'da yaşanan katliamı lanetleyen duygularla verdik. Bizler ve Türkiye'deki muhalifler Tayyip Erdoğan'a diktatör, katil ve hırsız dediğimiz için yargılanıyoruz, bu söylediklerimizin hepsinin maddi koşulları mevcuttur. Devlet bugün sistematik olarak açtığı hakaret davalarıyla Türkiye'de sol harekete yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Düşüncelerimizden, siyasi fikirlerimizden ötürü adliye kapılarından çıkamaz olduk. Ancak şunu iyi bilmeleri gerekir ki düşünceler ne cezaevine atarak ne de bombalayarak asla bitirilemez, bunun tarihte bolca örneği vardır. Bizler tek kişi kalsak dahi bu ülkede doğru bildiklerimizi, gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz."

Avukat Bedrettin Kalın, Nur Elçin ve Halis Yıldırım'ın katıldığı duruşmada, dava avukatlarından Halis Yıldırım, oluşturulan iddianamenin, birilerinin talimatıyla ve zorlamasıyla hazırlandığının davaya daha önce verilen 2 takipsizlik kararından açıkça anlaşıldığını söyledi. Davanın tamamen siyasi unsurlar içerdiğini kaydeden Yıldırım, kamuya zarar suçunun hiçbir delili olmamasına rağmen hayatın olağan akışıyla değerlendirilip Haziran Hareketi üyelerine atfedilmesinin hukukta yeri olmadığını belirtti. Yıldırım, ülkeyi yönetmeye talip olanlara yapılan siyasi eleştirilerin hakaret sayılmasının AİHM sözleşmelerine göre suç olduğunu da dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Haziran Hareketi'nin davası ertelendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER