HDP: 400 milletvekilini alamayan Erdoğan, çözüm sürecine son verdi


Halkların Demokratik Partisi (HDP), 1 Kasım'da yapılacak milletvekilliği seçimleri için seçim bildirgesini açıklıyor.

Hiltonsa Otel Kavaklıdere Salonu'ndaki programda, HDP'nin seçim sloganı ise "İnadına Barış İnadına HDP". Milletvekili ve partililerin ardından HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, salona giriş yaptı. Eş Genel Başkanların gelişi Kürtçe ve Türkçe olarak anons edildi. Partililer, liderlerini ayakta alkışlarla karşıladı. Demirtaş ile Yüksekdağ da partilileri selamladı.

Çözüm sürecinin kalıcı barış yoluna girmesine ramak kaldığının belirtildiği seçim bildirgesinde, Dolmabahçe mutabakatıyla bunun mümkün olacağı ifade ediliyor. Ancak 7 Haziran'da istediği 400 milletvekilini alamayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kürt sorunu yok, Dolmabahçe yok, masa yok" diyerek çözüm sürecine son verdiği vurgulanıyor.

Savaşı gerektirecek inandırıcı hiçbir gerekçe olmadığı halde, çeşitli bahanelerle savaş başlattığının belirtildiği seçim bildirgesinde, onlarca gencin hayatını kaybettiği, ailelerin ocağına ateş düştüğü ifade ediliyor. Şimdi de 400 milletvekili elde etmek ve tek başına iktidar olmak için savaştan ve kaostan medet umduğu vurgulanıyor.

Bildirgede HDP, derhal silahların iki taraflı susturulması, akan kanın durdurulması ve yeniden müzakere masasına dönülmesini istiyor. Barışçıl yöntemlerle, müzakere yoluyla, özyönetim modeliyle hem Kürt sorununun çözüleceğine hem de Türkiye'nin demokratikleşmesinin önünün açılacağına inanıldığı vurgulanıyor. Her koşulda silahsız çözüm ve demokratik siyaseti savunmaya devam edecekleri kaydediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber HDP: 400 milletvekilini alamayan Erdoğan, çözüm sürecine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER