Kozan Burç Koleji, yeni eğitim öğretim yılına etkinlik ile başladı


Tüm yurtta yeni eğitim öğretim yılının başladığı hafta kutlanan 'İlköğretim Haftası'nı kutlayan Özel Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu öğrencileri yine aynı günlerde kutlanan 'Din görevlileri ve Camiler Haftası' dolayısı ile Kozan'ın tarihi Hoşkadem Camisi'ni ziyaret etti.

Camide bulunan din görevlilerinin haftasını kutlayan öğrenciler, akıllarına takılan ve görevlilere sordukları soruların cevaplarını ise can kulağıyla dinledi. Tarihe meraklı bazı öğrenciler ise görevlilere caminin tarihi ile ilgili sorular sordu. Gerçekleşen ziyaret sayesinde öğrenciler camide bulunan kubbenin, kürsünün, şadırvanın, minberi yerinde görerek öğrenme fırsatı buldu.

Cami İmam Hatibi Abdurrahman Yılmaz, öğrencilere ikramda bulunarak, "Bu öğrenciler ülkemizin geleceği, bu yaşlarda verilen manevi duygu ve bilgiler daha kalıcı olacaktır. Bu hususta yetişkinler olarak bizlere önemli sorumluklar düşmektedir. Ayrıca öğrencilerimizi bu güzel günü vesile kılarak buraya getiren öğretmenlerine de teşekkür ederim." dedi.

Sınıf Öğretmeni Nedim Görmez ise "Efendimiz (SAV) çocuklarla arkadaşça konuşur, onların yanında çocuklaşır, anlayış seviyelerine göre sohbet eder, öğütler verirdi, bizler de öğretmenleri olarak geleceğin mimarlarını yetiştirme çerçevesinde, üzerimize düşenleri yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Program sonunda öğrenciler din görevlileri ile hatıra fotoğrafı çektirerek yanlarında getirdikleri karanfilleri takdim etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Kozan Burç Koleji, yeni eğitim öğretim yılına etkinlik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER