HDP'li vekilden Enerji Bakanı Albayrak'a: Bu işler tezekle çözülmez


HDP Milletvekili Ahmet Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a seslenerek Türkiye'nin enerjide Rusya'ya bağımlı hale getirildiğini ifade ederek, "Bu işler tezeklerle çözülecek işler değil. Arabaya tezek atamıyorsun, bilgisayarı tezekle çalıştıramıyorsun. Ameliyathane tezekle çalışmıyor." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının özel bütçe, bütçe, kesinhesap ile Sayıştay raporu görüşülmeye başlandı. Komisyon üyeleriyle tek tek tokalaşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak bütçeye ilişkin bir sunum yaptı. Sunumun ardından söz alan komisyon üyelerinden HDP'li Ahmet Yıldırım, "Nükleer enerjide de Rusya bağımlı hale geldik biz. Şu anda santrallerin planlanmasından projelendirilmesine, inşaatına kadar Rusya'ya bağımlıyız. Nükleer enerji santrallerinde çalışacak teknik elemanların ve öğrencilerin eğitimi için Rusya'ya bağımlıyız. Burslu öğrencilerin tamamı Rusya'da eğitim alıyor. Tabii, bu yaşanan son krizden sonra hem santraldeki inşa çalışmaları durduruldu hem burslu öğrencilerin tamamı geri gönderildi. Mutlaka bundan haberdarsınızdır Sayın Bakan." dedi.

'ARABA YA DA BİLGİSAYAR TEZEKLE ÇALIŞMIYOR'

Dış politikada Ortadoğu'da duvara toslandığını söyleyen Yıldırım, Türkiye'nin ferasetinin bağlanarak tek bir ülkeye bağımlı hale gelindiğini savundu. Yıldırım, "Alternatif ülkelerle rehavetten ötürü ilişkilerimizi geliştirmedik. Onunla da toslayınca şimdi yüzüstü kalmış durumdayız. Bu işler tezeklerle çözülecek işler değil. Arabaya tezek atamıyorsun, bilgisayarı tezekle çalıştıramıyorsun. Ameliyathane tezekle çalışmıyor." diye konuştu.

'ELEKTRİĞE BİR KALEMDE YÜZDE 216 ZAM YAPILDI'

Ahmet Yıldırım, elektrik faturalarındaki zamlara da değinerek, "5 Ocak 2016 günü, bir ay önce. Diyoruz ya 'muhtara, asgari ücretliye zam yaptık'. Elektrik faturasındaki dağıtım bedeline ki dağıtım bedeli toplam faturanın yüzde 29'dur. 5 Ocak'ta dağıtım bedeline yüzde 216 zam yapıldı. Bir ay önce yapıldı bu. Bir kalemde yüzde 216 zam." diye eleştirdi. CİHAN
<< Önceki Haber HDP'li vekilden Enerji Bakanı Albayrak'a: Bu işler tezekle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER