HDP, siyasi mücadeleyi YSP’ye devretmeye hazırlanıyor

HDP’nin pazar günü yapılacak kongrede yeni eş başkanlar belirlenecek. Kapatma davası ile karşı karşıya olan HDP’nin siyasi alandaki mücadelesini ise Yeşil Sol Parti’ye (YSP) devretmesi bekleniyor.

SHABER3.COM

Kaptma davası süren HDP, 14 Mayıs’taki milletvekili seçimlerine hakkındaki kapatma davası nedeniyle Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında Yeşil Sol Parti listelerinden girmişti. Ancak seçimde beklediği başarıyı yakalayamayan HDP’nin 2018 yılında yüzde 11,7 olan oy oranı bu seçimde yüzde 8,8’e kadar gerilemişti. YSP, 55 milletvekili çıkarabilmişti.

HDP’nin eş başkanları Pervin Buldan ile Mithat Sancar partide kalmış, HDP de böylelikle Meclis’te iki sandalye ile temsil edilmeye devam etmişti.

Parti kurulları ile organlarını toplayarak çeşitli kararlar alan HDP ile YSP, kongre süreçleriyle gerek eş başkanları gerekse yönetimdeki kadroları değiştirmeyi ve yerel seçimlere yenilenmiş olarak gitmeyi planlıyor.

HDP’nin yeni eş başkanları belirlenecek

Kapatma davası henüz sonuçlanmadığı için HDP’nin parti olarak kurumsal kimliğini şimdilik koruması, dava sonucu belli olana kadar faaliyetlere sembolik olarak devam etmesi bekleniyor.

Pazar günü yapılacak kongrede, partinin eş başkanları da belirlenecek.

DW Türkçe’nin kulisine göre HDP yönetiminde STK ve siyasi partilerle ilişkiler komisyonu eş sözcülüğü görevini sürdüren Selma Özcan ile Kobani Davası’nın avukatlarından, YSP üyesi Cahit Kırkazak en güçlü adaylar arasında.

Özcan, DW Türkçe’ye yaptığı açıklamada, HDP’nin tüzel kişiliği ile devam edeceğini ancak mücadele mirasını YSP ile sürdüreceğini belirterek şunları kaydetti: “HDP tüzel kişiliği ile kendi varoluşunu devam ettirecek. Ama bir mücadele örgütü olarak hem Meclis’te hem de halk düzeyinde yoluna YSP ile devam edecek.”

Eylülde yapılacak Yeşil Sol Parti kongresinde ise HDP yönetiminin YSP’ye taşınma kararının büyük olasılıkla onaylanması planlanıyor.
<< Önceki Haber HDP, siyasi mücadeleyi YSP’ye devretmeye hazırlanıyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER