Sessizlik 'korkacak bir şey mi var' sorusunu akıllara getirdi

Hükümetin dinlemeler karşısında sessizliğine tepkiler dinmiyor.

Sessizlik 'korkacak bir şey mi var' sorusunu akıllara getirdi

Alman Focus Dergisi, 30 Mart seçimleri öncesinde dönemin dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler ve Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun da katılımlarıyla Dışişleri Konutu'nda gerçekleştirilen Suriye toplantısının, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından dinlenip sızdırıldığını ortaya çıkardı.

Seçime sayılı günler kala yargısız infazla suçu Camia'ya atarak masum insanlar hakkında ağır ithamlarda bulunan dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan ile dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu, Focus'un iddiası karşısındaki sessizliğini koruyor. Konuyu Zaman'a değerlendiren siyasiler ve uzmanlar, hükümetin olayı aydınlatması için bir an önce harekete geçmesini istedi. Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, iddialara şaşırmadığını dile getirdi. Bütün ülkelerin, kendi imkanları ölçüsünde diğer devletleri dinlediğini anlatan Yakış, “Bir diplomat her an her yerde dinlenilmekte olduğunu farz etmek zorunda. Bütün ülkelerin imkânları ölçüsünde dost ve düşman müttefik her ülkeyi dinlemek zorunda. Herkes herkesi dinler. Bu yüzden ben bu tür iddialara şaşırmıyorum.” diye konuştu.

Emekli Büyükelçi Osman Korutürk, hükümetin, kendisini dinleyen ülkelere, “Sen beni nasıl dinliyorsun?” diye sorması gerektiğini vurguladı. Ancak AKP'nin bu yönde herhangi bir adım atmadığını anlatan Korutürk, “Eğer önlem almıyorsanız, sizi dinlerler. Ama insanın kendi memleketinde kendi karargâhının dinlenmesi çok vahim bir durum.”dedi.

ZAMAN
<< Önceki Haber Sessizlik 'korkacak bir şey mi var' sorusunu akıllara getirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER