Hıristiyan Demokratlar: Berlin sağlığın da başkenti olmalı


Alman Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisi, Berlin'i aynı zamanda bir sağlık ticareti merkezi haline getirmek istiyor. Çok sayıda hastaneye, bakım yurtlarına, laboratuvarlara ve ilaç firmalarına sahip şehir Avrupa'nın en büyük üniversite kliniği ve Almanya'nın en iyi hastanesi unvanına sahip Charite'ye ev sahipliği yapıyor. CDU ise bu zenginliğin en iyi şekilde kullanılmasından yana. Bunun için bir deklarasyon yayınlayan parti, sağlık sektörünün başbakanın yönetiminde merkezi bir ticaret merkezine dönüşmesini istiyor.

Konuyla ilgili Berlin CDU Grubu Başkan Vekili Gottfried Ludewig, "Klinik bilgilerin hazırlanması, fen bilimleri alanında işler yapan yeni açılmış, yenilikçi ve gelecek vaat eden şirketler için iyi finansman imkanları ve sağlık ve bilgi teknolojisi ekonomisinin birbiriyle irtibatlandırılması başarının reçetesi." dedi.

Güney Almanya'nın tıp sanayiinde hâlâ önde olduğunu anlatan Ludewig, Münih'e sağlık amacıyla gelen turistlerin sayısının Berlin'den fazla olduğunu söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Hıristiyan Demokratlar: Berlin sağlığın da başkenti olmalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER