Hissedarların avukatından sert çıkış

Bank Asya hissedarlarının avukatı Süleyman Taşbaş, bankanın TMSF yönetiminde zararının sürekli arttığını belirtti.

Hissedarların avukatından sert çıkış

Bank Asya hissedarlarının avukatı Süleyman Taşbaş, bankanın zarar ettirilmesine tepki gösterdi.

Taşbaş, “Ülke ekonomisine daha fazla zarar vermemek için işi artık ehline bıraksınlar” dedi.

Özgür Düşünce'den Hasan Önal'ın haberine göre, mevcut yönetimin, bankacılığın algıyla, talimatla yapılacak bir şey olmadığını anlaması gerektiğini ifade eden Taşbaş, gerek hissedarların gerekse ülke ekonomisinin daha fazla zarara uğramaması için işin ehillere bırakılması gerektiğini kaydetti.

ZARAR BÜYÜYOR
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yönetimindeki Bank Asya’nın 2015 üçüncü çeyrek zararı 110.5 milyon TL oldu. Bankanın ilk 9 ayındaki zararı ise 489.2 milyon lirayı geçti. Banka yönetimi geçtiğimiz yıl Mayıs ayında TMSF’ye devredildiğinde, bütün itibarsızlaştırma kampanyalarına rağmen 13 milyon lira kar açıklamıştı.

Taşbaş, “Bunlar bankaya geldiklerinde banka artıda idi, kar açıklamışlardı. Bankanın 1.7 milyar lira sermayesi vardı. Şu an banka zarar açıklıyorsa demek ki banka kötü yönetiliyor. Bu kötü yönetimin sona erdirilmesi lazım” dedi.

BÜROKRATLAR SUÇ İŞLİYOR
Bankayı zarar ettiren bürokratların suç işlediğini belirten Taşbaş, şöyle devam etti: “Çünkü açıkça bankanın zararına sebebiyet veriyorlar. Bu da yönetim kurulu sorumluluğu doğurur. Bu kötü yönetimi bir an önce sonlandırıp bankayı eski haline getirecek yönetime görevi devretmeleri gerekir. Çünkü banka bu yönetim değişikliği olmadan önce sektöründe lider bankaydı.”

İŞİ EHLİNE BIRAKSINLAR
Bankacılığın uzmanlık gerektiren bir iş olduğunu belirten SüleymanTaşbaş, “Bankadaki zararın daha fazla büyümemesi için işi ehline bıraksınlar. Bizim hissedarlarımız da ülke ekonomisi de daha fazla zarar görmesin” dedi.
<< Önceki Haber Hissedarların avukatından sert çıkış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER