HKP Genel Başkanı Ankut, Erdoğan ve Davutoğlu'na hakaretten hakim karşısında


Halkın Kurtuluş Parti (HKP) Genel Başkanı Nurullah Ankut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a hakaret ettiği gerekçesi ile hakim karşısına çıktı.

Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ikinci duruşmasına sanık Nurullah Ankut ile avukatları Ömer Faruk Eminağaoğlu, Doğan Erkan ve müşteki avukatları katıldı. Sanık Nurullah Ankut, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne gönderdikleri dilekçede hakaret içeren bir söz olmadığını söyledi. Suçsuz olduğunu kaydeden Ankut, beraatını istedi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın ise sanığın müvekkiline yönelik asılsız iddialarda bulunduğunu savundu. Müşteki avukatları, sanığın savunmasına karşı yazılı beyanda bulunmak için süre istedi.

MİT TIR'LARI SAVCILARININ TANIK OLARAK DİNLENİLMESİ TALEP EDİLDİ

Müşteki avukatlarının ardından sanık avukatları söz aldı. Avukat Ömer Faruk Eminağaoğlu, ortada suç olan bir eylem olmadığını ve müvekkilinin beraatını istedi. Avukat Doğan Erkan ise mahkemeye bazı taleplerinin olduğu dilekçeyi sundu. Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne yapılan başvurunun sonucunun beklenmesini isteyen Doğan Erkan, MİT TIR'ları savcılarının tanık olarak dinlenilmesini talep etti. Avukat Erkan ayrıca, MİT TIR'ları davası dosyasının talep edilmesini ve Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan MİT TIR'ları haberine ilişkin görüntülerin istenmesini talep etti.

Taleplerin ardından mahkeme başkanı Yusuf Öztürk ara kararlarını açıkladı. Öztürk, bugüne kadar yargı görevini yapan hakim ve savcıların yaptığı işlemlerle ilgili olarak tanık olarak dinlenmelerinin adet olmadığından ve gerek duyulmadığından reddine karar verdi. Öztürk ayrıca, MİT TIR'ları dava dosyasının ve Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan haberi ilişkin görüntülerin istenmesi talebini reddetti. Öztürk, avukatların istemeler halinde talep ettikleri MİT TIR'ları dava dosyasını ve Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan görüntüleri sunabileceğini söyledi.

Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanı Nurullah Ankut, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne MİT TIR'ları ile ilgili suç duyurusunda bulunmuştu. Ankut'un Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne verdiği dilekçesi üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ankut hakkında kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ettiği gerekçesi ile iddianame hazırladı. İddianame Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber HKP Genel Başkanı Ankut, Erdoğan ve Davutoğlu'na hakaretten... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER