HKP, Mera Yönetmeliği'nin iptalini istedi


Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Antalya İl Başkanlığı Mera Yönetmeliği'nin iptali için Bölge İdare Mahkemesi'ne dilekçe ile başvurdu.

30 Ekim'de Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 'Mera Yönetmeliği'yle ilgili olarak HKP Antalya İl Başkanlığı adliye önünde basın açıklaması yaptı. HKP Antalya Genel Sekreteri Tacettin Çolak, vatandaşların 1 Kasım seçimlerine odaklanmasından dolayı Mera Yönetmeliği'ne ekleme yapıldığını savundu. Çolak, yapılan ekleme ile birlikte mera, yalak ve kışlak olarak kullanılan alanların Bakanlar Kurulu kararı ile tahsis amaçlı değiştirilerek kentsel dönüşüm projelerine dâhil edilebileceğine dikkat çekti. Vatandaşın kullanımında olan alanların imara açılması ile birlikte inşaat firmalarının bu alanları beton yığınına dönüştüreceğini belirten Çolak, "İnşaat şirketleri burada büyük gökdelenler yapabilecek. Firmalara bu ek yönetmelik ile yasal dayanak oluşturdular. Siyasi iktidar için çelişkilerin, çevrenin, doğanın, hayvancılığın hiç bir önemi yoktur. Yıllardır sistemli bir şekilde hayvancılığı yok etme politikaları uygulanmaktadır." dedi.

Çolak, HKP olarak çevre, doğa ve hayvan düşmanı politikalara karşı mücadelelerini sonuna kadar devam edeceklerini kaydetti. Açıklamanın ardından Antalya Serik ilçesi Gebiz bölgesinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçiler ile birlikte Bölge İdare Mahkemesi'ne giderek kararın iptal edilmesi için HKP İl Başkanı Hikmet Yılmaz adına dava başvurusunda bulunuldu. CİHAN
<< Önceki Haber HKP, Mera Yönetmeliği'nin iptalini istedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER