Hocaefendi'nin avukatından Görmez'e: Topluma husumet tohumları ekme

Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Hocaefendi'nin avukatından Görmez'e: Topluma husumet tohumları ekme

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Avukatı Nurullah Albayrak, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Albayrak, ‘Görmez, topluma husumet tohumları ekme' başlıklı açıklamasında, Gülen'in eleştiriye açık olduğunu ancak yapılan eleştirinin dikkate alınabilmesi için öncelikle iyi niyetli, yapıcı, nesnel, doğru ve ilmî olması; düşmanlık taşımaması gerektiğini kaydetti. Eleştiri olarak sunulan hususların ise gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Görmez'in olaylara sadece iktidar mensuplarının penceresinden baktığı için konuşmalarının toplum tarafından samimi görülmediğine vurgu yapan Albayrak, bu şekilde kardeşliğe ve dine verilen zararda ciddi bir pay sahibi olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Albayrak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada özetle şu ifadelere yer verdi: “Siyasi iktidar mensupları tarafından artarak devam eden nefret söylemi ve ayrımcılık muamelesi hiç olmadığı kadar yaygınlaşmışken, insanlar şucu bucu denilerek yaftalanmakta iken, camilerde siyaset tartışmaları artarak devam etmekte ve şehit cenazelerinde bile müftüler siyaset yapmakla suçlanmaktayken, bu konularda tek kelam etmeyen Mehmet Görmez'in Sayın Gülen ve Hizmet Hareketi mensuplarına yönelttiği eleştiriler samimi görülmemektedir. Sayın Gülen'in rüya konusunda onlarca açıklaması bulunmasına rağmen bunları görmezden gelerek suçlamada bulunmak bir din adamına yakışmamıştır. Gülen bu açıklamalarında “Rüya ile amel edilmez! Fakat bu rüyalar 100-200-300 tane olursa şayet, onları görmezlikten gelmek de doğru değildir. Esas, dinin bağlayıcı unsurları, dinin temel disiplinleri kitap, sünnet, icmâ-i ümmet ve kıyâs-ı fukahâdır. (…) sözleriyle benzer ithamlara cevap vermiştir. Bu açıklamayı yok sayarak suçlamada bulunmak ilmî ve dinî bir değerlendirme değildir.”
<< Önceki Haber Hocaefendi'nin avukatından Görmez'e: Topluma husumet tohumları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER