Hocaefendi'nin avukatından 'ihtarnâme'

Fethullah Gülen'in Avukatı Hocaefendi hakkında kullanılan ifadelerle ilgili olarak ihtarname yayınladı.

Hocaefendi'nin avukatından 'ihtarnâme'

Fethullah Gülen'in Avukatı Nurullah Albayrak, son günlerde bazı yayınlarda Gülen hakkında kullanılan ifadelerle ilgili olarak ihtarname yayınladı. 

Avukat Nurullah Albayrak, ihtarnamede, Gülen ve sevenlerine yönelik yayın politikalarında gerçek dışı iddialar ile beraber Gülen'in terör örgütü lideri olduğu algısı oluşturulmak istendiği belirtti. Albayrak, Gülen aleyhine kesinleşmiş herhangi bir yargı yararı bulunmamakla birlikte bu durumun aksine hakkında aynı iddialara ilişkin Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından onanmış beraat kararı bulunduğunu belirtti.

İhtarnamede şu ifadeler kullanıldı:

İHTARNAME

Son zamanda müvekkilim ve sevenlerine yönelik yapılan operasyonlara ilişkin yayınlarınızda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Yapı/FETÖ ifadeleri yer almaktadır. Bu yayın anlayışı müvekkilimin lekelenmeme hakkına, şeref ve haysiyetine (reputation) ve onu da kapsayan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 8. maddesi ile Anayasanın 20. maddesinde teminat altına alınan özel hayata saygı hakkına açık saldırı oluşturmakta ve yine Anayasa'nın 38.maddesinde teminat altına alınan masumiyet karinesinin ihlali anlamına gelmektedir.

Anayasa'nın m.38/d'de “Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu kabul edilemez.” denilerek masumiyet karinesine anayasal bir güvence sağlanmıştır. Anayasa Mahkemesi tarafından 08.07.2015 tarihinde yayınlanan “Basın Duyurusu No:BB 12/15 sayılı Tutukluluğa ve Masumiyet Karinesine İlişkin Hikmet Kopar ve Diğerleri” kararının “Masumiyet Karinesi” yönünden yapılan değerlendirmesinde; “Anayasa Mahkemesi, masumiyet karinesinin, kişinin suç işlediğine dair kesinleşmiş bir yargı kararı olmadan suçlu olarak kabul edilmemesini güvence altına aldığını, bunun sonucu olarak, kişinin masumiyetinin “asıl” olduğunu belirtmiştir. Bu nedenle hiç kimse, suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar yargılama makamları ve kamu otoriteleri tarafından suçlu olarak nitelendirilemez ve suçlu muamelesine tabi tutulamaz.” denilmiştir. Yapılan bu değerlendirmeye göre kişi hakkında kesinleşmiş herhangi bir yargı kararı bulunmaksızın yapılan nitelendirmelerin hukuken kabul edilemez olduğu belirtilmiştir.

Son zamanlarda müvekkilim ve sevenlerine yönelik yayın politikanızda gerçek dışı iddialar ile beraber müvekkilimin terör örgütü lideri olduğu algısı oluşturulmak istenmektedir. Ancak müvekkilim aleyhine kesinleşmiş herhangi bir yargı yararı bulunmamakla birlikte bu durumun aksine müvekkilim hakkında aynı iddialara ilişkin Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından onanmış beraat kararı bulunmaktadır. Buna rağmen aynı iddiaların sorumsuzca bir anlayış ile dile getirilmesi, hem masumiyet karinesini ihlal etmekte hem de müvekkilimin kişilik haklarına açık saldırı anlamı taşımaktadır.

İzah edilen nedenlerle, haber, program ve yayınlarınızda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Yapı/FETÖ terör örgütü ifadelerinin kullanımına son verilmesini bildirir, devamı halinde her türlü yasal yola müracaat edileceği ihtar olunur. Saygılarımla.

Fetullah Gülen

Vekili

Av.Nurullah ALBAYRAK
<< Önceki Haber Hocaefendi'nin avukatından 'ihtarnâme' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER