Hollanda Kraliyet Tiyatrosu oyuncusundan SEU'ya ziyaret

Hollanda Kraliyet Tiyatrosu oyuncusundan SEU'ya ziyaret

Hollanda Kraliyet Tiyatrosu Oyuncusu Nilgün Yerli, Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'ni (SEU) ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Ekrem Doğan'ın makamında ağırladığı ünlü tiyatrocu, öğrencilerle 'önyargılar' ve 'tiyatro' üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Yerli, Selahaddin Eyyubi'nin bölgede güzel fidanlar vereceğine inandığını söyledi.

'Yerli Yersiz' adlı tiyatro oyununun Türkiye Turnesi kapsamında Diyarbakır'a gelen tiyatrocu, program yapımcısı ve yazar Nilgün Yerli, SEU'yu da ziyaret etti. Üniversite öğrencileri tarafından çiçeklerle karışlanan Yerli, üniversitede olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Yerli, Rektör Prof. Dr. Ekrem Doğan'ı makamında ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. Yerli, ardından üniversite öğrencileriyle buluştu. Yeni bir üniversite olmasına rağmen Selahaddin Eyyubi'nin hedeflerinin kendisini heyecanlandırdığının altını çizen Yerli, "Böyle bir üniversite Diyarbakır'da, bölgede, mutlaka güzel fidanlar verecektir. Öğrenciler olarak bu şartları değerlendirin." dedi.

Türkiye'de insanların önyargılarından beslenerek, birbiri hakkında atıp tuttuğuna dikkat çeken Nilgün Yerli, şöyle konuştu: "Yurt dışında bütün Türkiye'yi Kürdü, Lazı, Çerkezi, kültürlüsü, kültürsüzü, dindarı, ateisti hepsi Müslüman olarak görüyorlar ve imajımız iyi değil. Müslümanlar global bir korku, bir öcü olmuş durumda. Belki hepimiz toprak olunca bazı gerçekleri anlayacağız. Ama asıl hüner, toprak olmadan, toprak kavgasının gereksiz olduğunu anlamak."

"Birbirimizi farklılıklarımızla sevmeliyiz" diyen Yerli, ülkedeki şiddetin ortamını nedeniyle Kürt Türkü, Türk Kürdü değil, insanoğlu insanoğlunu öldürdüğünü vurguladı. Yerli, bütün dinlerin de insani değerleri, hoşgörüyü, eşitliği ve birlikte yaşamayı önerdiğini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Doğan, ziyareti nedeniyle ünlü Tiyatrocu Nilgün Yerli'ye bir teşekkür plaketi sundu. Yerli, üniversite yönetimi ve öğrencilerinin kendisine gösterdikleri sıcak ilgiden dolayı teşekkür etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Hollanda Kraliyet Tiyatrosu oyuncusundan SEU'ya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER