Hollande: Türkiye'ye yardım etmezsek Avrupa kapılarında yeni dramlar yaşanacak


Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande; Türkiye, Lübnan ve Ürdün gibi mültecileri ağırlayan ülkelere AB'nin yardım etmemesi durumunda Avrupa kapılarında yeni dramlar yaşanacağı uyarısında bulundu.

Brüksel'deki AB Zirvesi öncesinde açıklama yapan Fransa lideri, "Bu ülkelere yapılacak önemli ölçüde yardımlar bizim ve Suriyeli mültecilerin çıkarına. Türkiye sadece mültecileri ağırlamakla kalmayıp yasadışı göç ile yeni dramların yaşanmasını da engellemeli." dedi.

François Hollande, Avrupa'ya halihazırda ulaşmış olan mültecilerin entegrasyonunun da sağlanmasını gerektiğini belirtti ve "AB ülkeleri bu konuda üzerine düşeni yapıyor." dedi.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk da zirvede Türkiye ve Ürdün gibi ülkelere daha fazla yardım yapılması teklifini ele alacaklarını dile getirdi. Tusk, Avrupa'nın çok büyük bir mülteci akını gibi senaryolara da hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da mülteci krizinde Türkiye ile işbirliğine uluslararası hukuk çerçevesinde her zaman hazır olduklarını dile getirdi. Çipras, mülteci dalgalarının engellenmesi için öncelikle Suriye krizinin çözülmesine odaklanılması gerektiğini de sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Hollande: Türkiye'ye yardım etmezsek Avrupa kapılarında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER