Hrant Dink'in ailesi Engin Dinç'i işaret etti

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinde ihmali olan kamu görevlileri hakkındaki soruşturma, tartışmaları da beraberinde getirdi.

Hrant Dink'in ailesi Engin Dinç'i işaret etti

Soruşturma kapsamında 3 polis ile eski İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek tutuklandı. Akyürek, hakkındaki suçlamaları kabul etmezken, dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç'i (şu an Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı) işaret etti. Soruşturmayı değerlendiren Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu da, Engin Dinç'in ifadesine neden başvurulmadığını sordu. İddianamenin cinayette ihmali olan bütün kamu görevlilerini kapsaması gerektiğini belirten Bakırcıoğlu, "Bu süreçte Engin Dinç'in ifadesi alınmalıdır." dedi.

Hakan Bakırcıoğlu, Dinç'in ifadesinin alınması için savcılığa dilekçe verdiklerini de hatırlattı. Bu taleplerinin kabul göreceğini kaydederek, şöyle konuştu: "Kısıtlama kararı olduğu için yapılan işlemlerin ne olduğunu görebilme olanağına sahip olamıyoruz. Ben savcılık makamının, AİHM kararında ve HSYK kararında ismi zikredilen hem jandarma görevlilerinin hem de Engin Dinç'in ifadesini alacağını düşünüyorum. Alması da gerekli. Çünkü bu yönde hem AİHM kararı hem HSYK kararları var ve İstanbul Başsavcılığı bakımından bağlayıcı kararlar. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde bu eksik ifadelerin tamamlanacağı öngörüsüne sahibim."

Dink ailesinin avukatı Bakırcıoğlu, cinayette adı geçen kurumların sorumluluğunu da "Cinayetten haberdar olan tüm bu kurum görevlilerinin ciddi sorumluluğu bulunmaktadır." sözleriyle anlattı. "Elbette iddianame düzenlenirken tüm bu kurum ve görevlileri içerecek şekilde, bütünsel sorumluluğa uygun bir iddianame düzenlenmelidir." diyen Bakırcıoğlu, Emniyet kurumlarının yanında Jandarma ekiplerinin de sorumlu olduğunu dile getirdi. Ardından şunları kaydetti: "Trabzon İl Jandarma Komutanlığı, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri örgüte operasyon yapmamışlardır. İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileri koruma tedbiri almamışlardır. İstihbarat Daire Başkanlığı görevlileri de hem koruma tedbirleri alınması hem de örgüte operasyon yapılması sürecini organize etmemişlerdir. İddianame bütünü kapsayacak şekilde olursa o zaman bizim talep ettiğimiz duruma uygun bir iddianame çıkmış olur."
<< Önceki Haber Hrant Dink'in ailesi Engin Dinç'i işaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER