Polis müdürü olmayı hayal ederken seyyar satıcı oldu

Polis Akademisi'nden mezun olmaya hazırlanırken okulunun kapatılması ile kamu yönetimi bölümüne yönlendirilen Mustafa Karaca, sokak sokak dolaşarak kavun ve üzüm satıyor.

Polis müdürü olmayı hayal ederken seyyar satıcı oldu

Hükümetin mart ayında çıkardığı İç Güvenlik Paketi kapsamında polis koleji ve akademisinin kapatılması bu kurumlarda öğrenim gören öğrencileri mağdur etti. Mağdur olan öğrencilerden biri de Malatyalı Mustafa Karaca. Akademiden mezun olacakken kamu yönetimi diploması almak zorunda kalan Karaca, iş bulamadığı için seyyar satıcılık yapmaya başladı. Emniyet mensubu olmak için binbir hayalle girdiği akademiden mezun olmasına izin verilmeyen Karaca, bugünlerde üç tekerlekli aracıyla sokak sokak dolaşarak kavun ve üzüm satıyor.

AKP milletvekillerinin oylarıyla Meclis'ten geçen yasa çerçevesinde Polis Koleji ile Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi kapatıldı. Polis olmaya hazırlanan yüzlerce öğrencinin gelecek hayalleri değişti. Polis olma hayaliyle 2007 yılında polis kolejine giren Karaca, 2011'de geçtiği akademiden mezun olmaya hazırlanırken akademi kapatılınca YÖK tarafından kamu yönetimi ve siyaset bilimleri bölümüne yönlendirildi. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'ne geçiş yapan Karaca, böylece mecburen kamu yönetimi diploması almak zorunda kaldı.

Okul bitince Ankara'dan Malatya'nın Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi'nde yaşayan ailesinin yanına dönen Karaca, iş arayışına koyuldu. Babası çiftçi olan Karaca, bu süreçte iş bulmakta zorlandı. İhtiyaçlarını karşılamak için seyyar satıcılık yapmaya başladı. Akademi öğrencilerinin mağduriyetinin giderilmesi için siyasileri göreve davet eden Karaca, hayallerinden bir anda koparıldığını anlatıyor: “Mezun olmayı ümit ederken TBMM'de kabul edilen İç Güvenlik Paketi içindeki bir düzenleme ile Güvenlik Bilimleri Fakültesi kapandı. Biz de kamu yönetimi bölümlerine gönderildik. Ben buradan mezun oldum. Şu anda da çalıştığım bir iş olmadığı için boştaydım. Seyyar satıcılık yapmaya başladım.”

‘Milletin malını ve canını korumaya talibim'

Mustafa Karaca, bireysel olarak hukuk yoluyla hak arayışına başladığını da söylüyor. Danıştay'a dava açtıklarını anlatan Karaca, “Polis akademisinden atılmamız konusunda davamızı açtık. Tekrar emniyete geri dönme konusunda ümitliyim. Şu an Meclis tatilde olsa da milletvekillerini bu konuda göreve davet ediyorum. Zaten İç Güvenlik Paketi Meclis'te görüşülürken 3 muhalefet partisi hararetli bir şekilde itiraz ediyordu. Milletvekillerimizi, insanların mağduriyetini, yapılan yargısız infazı önlemeye davet ediyorum.” diyor.

Son dönemlerde artan terör olaylarında polislerin hedef seçilmesine rağmen mesleğe dönmek istediğini söyleyen Mustafa Karaca, “Tehlikeli durumlar olabilir. Bu konuda bir çekincemiz yok. İnşaallah geri döneriz. Bu milletin canını, malını korumaya talibim. Vatan için çalışmaya hazırım.” şeklinde konuşuyor.

Zaman
<< Önceki Haber Polis müdürü olmayı hayal ederken seyyar satıcı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER