Hükümetten Arınç değerlendirmesi: Tamamen kişisel görüşüdür, takdir kamuoyunun


Eski Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın yaptığı açıklamalara hükümet kanadından cevap geldi. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Arınç'ın sözlerinin kişisel görüşleri olduğunu ifade ederek, "Bu kişisel görüşlere karşı bizim söyleyecek bir şeyimiz yoktur. Takdir kamuoyunundur" diye cevap verdi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına geçerek gündeme dair değerlendirmede bulundu. Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nda yasadışı göç konusunun ele alındığını Türkiye'de 3 milyon göçmene ev sahipliğini yaptığını söyledi. İnsan kaçakçılığı ile ilgili eylem planı hazırlandığını kaydeden Kurtulmuş, sahil güvenliğin kapasite artırılmasına gidileceğini, güçlendireceklerini ve emniyet güçleri içinde insan kaçakçılığı biriminin oluşturulacağını ifade etti. Bakanlar Kurulu'nca ayrıca istihdam artırıcı önlemler alınacağını kaydeden Kurtulmuş, Avrupa Birliği (AB) ilişkilerin de müzakere edildiğini anlattı.

'TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ YANİ PARANTEZİ KAPATACAĞIZ'

Basın toplantısının soru cevap kısmında Güneydoğu'ya ilişkin bir soru üzerine ise Numan Kurtulmuş, terör örgütü tamamıyla etkisiz hale getirildikten sonra bölgedeki maddi ve manevi zararların karşılanması için gerekli tedbirlerin alınacağını aktardı. Kurtulmuş, "Çok kısa bir süre içerisinde hem terörü bitireceğiz yani parantezi kapatacağız, hem de bu süre içerisinde halkımızın karşı karşıya kalmış olduğu zararların inşallah hepsini telafi edecek çok hızlı bir restorasyon sürecini yapacağız. Bunun içerisinde esnaf ve sanatkarımızın karşılaştıklarının telafi edilmesi, binaların telafi edilmesi, şehirlerin telafi edilmesi, sivil toplumun, çarşının, esnafın yeniden ciddi bir şekilde güvenlik içerisinde yeniden gündelik hayatına dönmesini sağlayacak her türlü tedbiri alacağız." dedi.

'SAYIN ARINÇ, TAMAMEN KİŞİSEL GÖRÜŞLERİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR'

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın son açıklamalarının sorulması üzerine ise Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Sayın Arınç, tamamen kişisel görüşlerini ortaya koymuştur. Dolayısıyla bu kişisel görüşlere karşı bizim söyleyecek bir şeyimiz yoktur. Kendi kişisel görüşleridir. Takdir kamuoyunundur." demekle yetindi.

'BÜTÜN DÜNYAYI BU İŞE ORTAK OLMAYA DAVET EDİYORUZ'

Türkiye'nin AB'den 3 milyar Euro yerine 5 milyar Euro talep ettiğine dair iddiaların sorulması üzerine ise Kurtulmuş, Türkiye'nin Suriyeli göçmenlere maddi anlamda başkalarından herhangi bir beklenti içinde olmadan kapılarını açtığını ifade ederek, "Biz beş yıldır avazımız çıktığı kadar bağırıyoruz. Bütün dünyayı bu işe ortak olmaya davet ediyoruz. Göçmenler meselesinde AB başta olmak üzere çünkü en az bizim kadar bu iş AB'yi de ilgilendiriyor, bütün ülke ve siyaset çevrelerin bu işe ortak olması lazım. Biz bunu söylerken bu sorunu çözecek perspektifi de ortaya koymaları lazım." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Hükümetten Arınç değerlendirmesi: Tamamen kişisel... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER