Suriyeli çocuklar, İngiliz firmaların Türkiye tedarikçilerine çalışıyor


İngiliz Independent gazetesi, İngiltere'de faaliyet gösteren iki büyük giyim firmasının, Türkiye'deki tedarikçilerinin Suriyeli çocuk çalıştırdığını yazdı.

İngiltere'nin saygın gazetelerinden Independent'ın, merkezi başkent Londra'da bulunan İş ve İnsan Hakları Kaynak Merkezi'nin (BHRRC), "Suriyeli mülteci çocukların Türkiye'deki konfeksiyon atölyelerinde sömürülmesini" incelediği rapora dayandırdığı haberde, ülkede bulunan iki büyük giyim firmasının, Türkiye'deki tedarikçilerinde Suriyeli göçmen çocukların çalıştırıldığı ortaya çıktı.

Raporda iddiayı kabul eden firmalar ardından Türkiye'den mal alan diğer giyim markalarının da üretimde Suriyeli çocukların çalıştırılıp çalıştırmadığını kontrol etmesi talep ediliyor.

28 MARKAYA GÖÇMEN POLİTİKASI SORULDU

BHRRC'ın hazırladığı inceleme kapsamında geçen ay 28 markaya, Suriyeli çocukların ve yetişkinlerin, Türkiye'deki tedarikçileri tarafından sömürülmesi riskine ilişkin yürüttüğü çalışmalar soruldu. Gelen cevaplar arasında ise iki büyük giyim firmasının geçen yıl çocukları çalıştırdığı ortaya çıktı. Ayrıca, başka markaların tedarikçi firmalarında da Suriyeli göçmen yetişkinlerin çalıştırıldığı tespit edildi.

Bu arada raporda, bazı uluslararası büyük firmaların tedarikçilerinde Suriyeli göçmen işçi çalıştırılmadığı belirtirken, İngiltere merkezli birkaç firmanın ise Suriyeli göçmen işçilere ilişkin resmi bir açıklama yapmadığı belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Suriyeli çocuklar, İngiliz firmaların Türkiye tedarikçilerine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER