Hükümetten çocuklarının okuduğu okullara polisli baskın

Ankara'da, bakanlar ve milletvekilli çocuklarının da okuduğu eğitim kurumlarına polis baskını yapıldı.

Hükümetten çocuklarının okuduğu okullara polisli baskın

Bakanların her programda başarılarından övgüyle söz ettiği, olimpiyatlarda yüzlerce madalya kazanan okul, LYS'de ilk 500 dereceden 205'ini elde etmişti Okul bahçesinde toplanan veli ve öğrenciler alkışlarla baskını protesto etti. Kalabalık, “Birinci çıkarmanın cezası kaç yıl?, Doğuda PKK, Batıda AKP okul basıyor” yazılı dövizler taşıdı. 2014 LYS Türkiye birincisi Ömer Faruk Parmak, “Biz buradayız, her zaman okulumuzun arkasındayız.” dedi.

Türkiye, dün 9 şehidini toprağa verirken, hükümetin hedefinde yine eğitim kurumları vardı. Türkiye'nin en çok madalya kazanan okullara 8 ayrı devlet kurumu görevlilerinin katılımıyla polis eşliğinde baskın yapıldı. Ekipler, yemekhaneden okullarda sınıflara varana kadar birçok yerde inceleme yaptı. Tabelalar, merdivenler ve çay ocakları denetime tabi tutuldu. ‘Sigara içmek yasaktır' tabelası da titiz bir şekilde ölçüldü. Toplamda 164 kalemde denetim yapan memurların, hiçbir eksiklik bulamayınca birbirlerine dönerek, “Şimdi ne yapacağız?” demeleri dikkat çekti.

Uluslararası olimpiyatlarda 174, ulusal bilim olimpiyatlarında 409 madalya kazanarak Türkiye'nin gururu olan Samanyolu Eğitim Kurumları, en son TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'nda 4 altın, 9 gümüş, 11 bronz madalya almıştı. Kurum yine son Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) ilk 500'de 205 derece çıkarmıştı. Aynı şekilde TEOG sınavlarında 4 Türkiye birinciliği elde etmişti. Şampiyonluklarıyla tanınan Samanyolu Fen Lisesi'ni merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Milli Eğitim bakanları Hüseyin Çelik, Ömer Dinçer ve Nimet Çubukçu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi ziyaret etmişti. Okulun duvarlarında da eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Samanyolu Koleji öğrencilerini Çankaya Köşkü'nde kabulüne dair fotoğraflar bulunuyor.

Eğitim Kurumu, çok sayıda bakan, milletvekili ve bürokrat çocuğunun da mezun olduğu okul olarak biliniyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç torunlarını, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, eski Adalat Bakanı Bekir Bozdağ ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de çocuklarını bu eğitim kurumlarının öğretmenlerine teslim etmişti.

‘Başbakanlar bu okulda yetişecek'

19 Temmuz 2012'de Ankara Samanyolu Koleji'nin hayırseverler tarafından yaptırılan konferans salonunun açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, baskın yapılan eğitim kurumna methiyeler dizmişti. Bu kurumların, çocukların eğitiminde üstlendiği role dikkat çeken Arınç, “Milli manevi değerlere sahip gençlerimizin yetişmesi için canla başla gayret ediyorlar. Eminim ki geleceğin başbakanları da, Yargıtay başkanları da, sivil asker en önemli şahsiyetleri de bu güzel okullarımızdan yetişecektir.” ifadelerini kullanmıştı.

Zaman
<< Önceki Haber Hükümetten çocuklarının okuduğu okullara polisli baskın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER