İddiayı yalanlamayan Bakanlık verdiği cevapla herkesi şok etti!

İçişleri Bakanlığı, Efkan Ala'nın seçim nedeniyle 7 Mart'ta bakanlıktan istifa etmesine rağmen neden halen Ankara Valiliği'ne ait köşkte oturduğuna ilişkin bilgi edinme talebini reddetti.

İddiayı yalanlamayan Bakanlık verdiği cevapla herkesi şok etti!

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre bakanlık, gazetenin bilgi edinme talebeni ‘Kurum ve kuruluşların, kamuoyunu ilgilendirmeyen ve sadece kendi personeli ile kurum içi uygulamalarına ilişkin düzenlemeler hakkında bilgi veya belgeler, bilgi edinme kapsamı dışındadır.' diyerek reddetti.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 7 Haziran seçimleri nedeniyle 7 Mart tarihinde görevinden istifa etti. Ala'nın yerine Sabahattin Öztürk atandı. Ancak Efkan Ala, bakanlıkta görevli olmamasına karşın Çankaya Köşkü'nün yanındaki Ankara Valiliği'ne ait köşkten taşınmadı. İçişleri Bakanlığı'na bilgi edinme talebi yoluyla, “Efkan Ala, neden hala konutta oturuyor? Burada oturmaya karşılık herhangi bir kira ödemekte midir? Ne zaman taşınacaktır?” sorularını yönelten Cumhuriyet Gazetesi tartışmalı bir ret cevabı aldı. Bakanlık, “19.3.2015 tarihinde Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği birimine 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuru aşağıda belirtilen nedenlerden dolayı reddetmiştir. Kurum ve kuruluşların, kamuoyunu ilgilendirmeyen ve sadece kendi personeli ile kurum içi uygulamalarına ilişkin düzenlemeler hakkında bilgi veya belgeler, bilgi edinme kapsamı dışındadır. Ancak söz konusu düzenlemeden etkilenen kurum çalışanlarının bilgi edinme hakları saklıdır.” cevabını verdi. Bakanlık görevi sırasında yaklaşık 600 bin TL masraf yaptığı iddia edilen konutu terk etmeyen Ala'nın güvenlik istihbarat amaçlı alınan uçakları özel VIP jeti olarak kullandığı basına yansımıştı.
<< Önceki Haber İddiayı yalanlamayan Bakanlık verdiği cevapla herkesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER