İhracatçı: Ekonominin sorunlarına çare bulunulmalı


İhracatçılar, ilerlemenin üreterek ve satarak mümkün olduğunu vurguluyor. Ortak temenni ekonominin sorunlarına el atılması, çare bulunulması.

İhracatçı birliklerinin başkanları ve 26. dönem milletvekili seçimleri ile ilgili görüşleri şöyle:

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle:

"7 Haziran seçimlerinden bu yana geçen üç aylık dönemi iyi okuyan Türk halkı oyunu istikrardan yana kullandı. Bu süreçte ortaya çıkan belirsizlik ortamı tüm yurtta olduğu gibi ekonomide de bazı sıkıntıları da beraberinde getirmişti. Halkın oyları yeniden tek parti hükümetinin iktidara gelmesi ve güçlü bir şekilde ülkeyi yönetmesini istedi. Yarın yeni bir dönem başlayacak ve dört yıl süreyle Sayın Davutoğlu yeniden Başbakan olarak görevine devam edecek. Bundan önceki dönemlerde yaptıklarından yola çıkarak, yeni dönemde de neler yapabileceğini biliyoruz. Artık elbirliği ile ülkemizi mutlu müreffeh ve gelişmiş bir ülke hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Geçmişi geçmişte bırakıp, yarın taze bir başlangıç yapmanın zamanıdır. Sayın Başbakanın seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından yaptığı konuşmada olduğu gibi; herkesi kucaklayacağına olan inançla, seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını dilerim ."

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Ali Kahyaoğlu:

"7 Haziran Seçimlerinde tek başına iktidar çıkmaması, koalisyon kurulamamasıyla birlikte dövizin hızlı yükselişi işverenlerin olumsuz düşünmelerine sebebiyet vermiştir. Hatta 1 Kasım seçimleri öncesi bu seçimde de tek başına iktidar çıkmaz, koalisyon olur söylemleri işverenleri tedbir almaya yönlendirmiş, maden sektöründe birçok işverenimiz seçim sonuçları böyle çıkarsa ülkede istikrar olmaz, döviz daha da yükselir diyerek seçim sonrası için işçi azaltma planları yapmışlardır. Bugün bambaşka iyimser duygularla dolu olarak yolumuza bakıyoruz. Tek başına güçlü bir hükümet kurulacak olmasını ülkemiz için yeni bir şans görüyoruz ve yeni kurulacak hükümetimizden maden sektörünün önündeki tüm engelleri hızlandırmasını bekliyoruz. Seçim sonuçlarının ülkemize huzur ve refah getirmesini temenni ediyoruz."

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz:

"Türkiye bir demokrasini sınavını da başarı ile geride bıraktı. Halkın büyük çoğunluğunun oy vermeye gittiği seçimlerin sunucunda, Adalet ve Kalkınma Partisi yeniden tek başına iktidara gelme başarısını gösterdi. Belirsizlik döneminin sona ermiş olması ülke açısından önemli olduğu gibi sanayi ve ihracat açısından da önemliydi. Türkiye'nin üretmeye ve ihraç etmeye ihtiyacı var. Bundan sonra yapılması gereken, kaybedilen zamanı telafi etmek ve ekonominin önünde bekleyen sorunlara acil çözümler üretmektir. Seçimin sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını dilerim."
CİHAN
<< Önceki Haber İhracatçı: Ekonominin sorunlarına çare bulunulmalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER