İmam Hatip okullarının manevi babası cezaevinde

Isparta'nın tanınmış iş adamlarından Ali İhsan Altınok paralel paranoyası olarak adlandırılan nefret operasyonları kapsamında ileri yaşına rağmen tutuklanarak cezaevine gönderildi. Altınok, şehirde İmam Hatip okullarına yaptığı yardımlarla biliniyor

İmam Hatip okullarının manevi babası cezaevinde

Yurt çapında hizmet hareketine yönelik cadı avı şeklinde sürdürülen nefret operasyonları vicdanları kanatmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Isparta'da dalgalar halinde yapılan sözde paralel operasyonlarından ikincisinde şehrin önde gelen hayırsever iş adamlarından Ali İhsan Altınok da gözaltına alındı. Altınok ileri yaşına rağmen çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Şehirde yıllarda İmam Hatip Liselerine yaptığı yardımlarla destek olan işadamı Altınok'un tutuklanması şok etkisi yaparken destek olduğu İmam Hatip derneklerinden herhangi bir tepki gelmedi.

YILLARCA İMAM HATİPLER İÇİN ÇALIŞTI AMA ŞİMDİ CEZAEVİNDE

Isparta’nın önde gelenlerinden Ali İhsan Altınok yıllardır şehirde muhtaçlara ve öğrencilere yardım etti. Tanıyanlarının anlatımıyla İmam Hatip okullarının büyümesi için özel çaba sarf etti, bunun için yaşına rağmen koşturdu. Hatta geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emri ile açılan ve Türkiye'deki 14 proje okuldan biri olan Işıkkent Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okuyan 19 öğrencinin 2 aylık eğitim için Ürdün’e gönderilmesine vesile oldu. O öğrenciler Ürdün'de bir aylarını doldururken onlara bu imkanı sağlayan kişi şu an cezaevinde tutuluyor. 

Vicdanları kanatan durumla ilgili İmam Hatip dernekleri başta olmak üzere kendisini yakından tanıyan ve hayır faaliyetlerine şahit olan Ispartalılardan henüz bir ses gelmemesi ise dikkati çekiyor. Durum, iş adamına yapılan büyük ayıp olarak niteleniyor.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber İmam Hatip okullarının manevi babası cezaevinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER