Üstadın özlemi Nurs’a sığmıyor

Bitlis'in Hizan ilçesindeki Nurs Köyü camisi, ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Üstadın özlemi Nurs’a sığmıyor

Büyük İslam alimi Bediüzzaman Sait Nursi Hazretleri'nin hayata gözlerini açtığı ve çocukluğunun büyük bölümünün geçtiği Bitlis'in Hizan ilçesindeki Nurs Köyü camisi, ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Yurdun ve dünyanın değişil bölgelerinden gelen Bediüzzaman aşıkları, üstadın doğduğu köyü gezerek, camisinde namaz kılıyor. Yeşillikler içindeki köyün girişinde "Nurs Köyüne hoş gediniz" tabelasıyla karşılanan ziyaretçiler ilk olarak üstadın yaşadığı iki gözlü kerpiç taşlardan yapılan evini ziyaret ediyor. Burada köyün ileri gelenlerinden ve köydeki imamlardan üstadın hayatını ve yaşantısını dinleyen ziyaretçiler, üstadın evinde misafir kalmanın mutluluğunu yaşıyor. 

Zamanla tahrip olması nedeniyle evin bir kısmı restore edilse de büyük bölümü yine üstadın yaşadığı dönemden kalan izleri taşıyor. Ziyaretçiler daha sonra evin arka kısmında bulunan ve geçtiğimiz yıllarda yapılan külliyesini ziyaret ederek burada dua ve ibadetlerini gerçekleştiriyor. Külliye ziyaretinin ardından ise ziyaretçiler üstadın camisine giderek burada namazlarını kılıyor. Son olarak üstadın kardeşleri ve ağabeylerinin de mezarlarının bulunduğu aile kabristanını ziyaret eden misafirler, uzun ve keyifli ziyaretlerine son veriyor. 

Bediüzzamanın yaşadığı yerleri görmek için İstanbul'dan geldiğini belirten Cevat Aktaş, dünya gözüyle hayattayken üstadın yaşadığı yerleri görme fırsatı bulduğu için çok mutlu olduğunu ifade etti. Üstadı anlayabilmek için çektiği acıları bilmek gerektiğini ve yaşadığı yerleri görmek gerektiğini dile getiren Aktaş, "Üstad, İslam dinimiz için yıllarca uğraşlar verdi. Büyük acılar çekti ama yine de İslam'dan da doğruluktan da, doğru yoldan da ayrılmadı. Bizler de bugün ülkenin en batısından çıkıp en doğusuna yani üstada üstadın yaşadığı bu köye geldik." dedi.
<< Önceki Haber Üstadın özlemi Nurs’a sığmıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER