İngiliz basını, Ankara saldırısını yakından takip ediyor


İngiliz basını, dün akşam Ankara'da askeri servis araçlarının geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıyı yakından takip ediyor.

BBC: DAVUTOĞLU YPG'Yİ İŞARET ETTİ, ÖRGÜT İDDİAYI REDDETTİ

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun terör saldırısını düzenleyen örgütün YPG olduğuna dair açıklamasını aktardı. BBC, "Türkiye'nin Başbakanı ölümcül bombalı saldırıyı gerçekleştirenin, Suriye'deki Kürt örgütü YPG'nin militanı olduğunu açıkladı. Ahmet Davutoğlu, militanların yasadışı PKK örgütünün yardım ettiğini söylüyor ancak YPG iddiaları reddetti." ifadelerini kullandı.

GUARDIAN: ANKARA PATLAMASINDA SURİYELİ KÜRTLER SUÇLANDI

İngiliz Guardian gazetesi ise gelişmeleri internet sitesinde "Ankara'daki patlamada Suriyeli Kürtler suçlanırken, Güneydoğu'da da Türk Ordusu saldırıya uğradı" başlığıyla aktardı. Gazete, Ankara saldırısının ardından Diyarbakır'ın Lice ilçesinde düzenlenen başka bir saldırıda da 6 askeri personelin öldürüldüğüne dikkat çekilen haberde, Ahmet Davutoğlu'nun Ankara'daki bombalı saldırıya yönelik yaptığı açıklamalara da yer verildi.

TELEGRAPH

Telegraph gazetesi ise Ankara'daki saldırıyı, "Türkiye'deki son bombalı saldırı: Başkent Ankara'daki terör saldırısında 61 kişi yaralandı, 28 kişi hayatını kaybetti" başlığıyla verdi. Haberde, "Türkiye, Suriye'yle paylaştığı sınırında, PKK'nın uzantısı olan ve Esad rejimine muhalif grupları hedef alan Rusya ve IŞİD'e karşı olan ABD tarafından desteklenen YPG güçlerinin bombalamasına maruz kalıyor." ifadelerine yer verildi.

INDEPENDENT

İngiliz Independent gazetesi Ankara'da meydana gelen patlamayı, "Ankara'da patlama: Başkent Ankara'nın merkezindeki bombalı araç saldırısında en az 28 kişi öldü, 61 kişi yaralandı" başlığıyla duyurdu. Gazete, patlamanın TBMM ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın yakınında meydana geldiğini belirterek, askeri personellerin hedef aldığını ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber İngiliz basını, Ankara saldırısını yakından takip ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER