23 kişinin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor


CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Adli Tıp Kurumu'nu ziyaret etti. Adli Tıp Kurumu yetkilisi ile görüşen Sarıhan, aldığı bilgileri basın mensuplarıyla paylaşarak, "Toplam 29 yaşamını yitirmiş insanımız bulunuyor. 29'den 23 hakkında kimlik saptaması yapılamamış. 5 kişinin kimlik tespitleri yapılmış. 1 kişinin de eylemci olduğu söyleniyor." dedi.

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Adli Tıp Kurumu'na gelerek hayatını kaybedenlerin ailelerini ziyaret etti. Sarıhan, Adli Tıp Kurumu yetkililerinden aldığı bilgileri basın mensuplarıyla paylaştı. Sarıhan, olay anında TBMM'de bulunduğunu, patlama sesiyle olaydan haberleri olduğunu söyledi. O andan itibaren yaralıları hastanelerde ziyaret ettiklerini aktaran Sarıhan, "Toplantıların bitmesiyle biz de hemen hastaneleri ziyaret ettik. Olayın olduğu bölge Etimesgut ve Sincan bölgeleri olduğu için bu bölgelerdeki aileleri ziyaret etmeye çalıştık. Sabahtan bu yana hastaneleri ziyaret ediyoruz." dedi.

Adli Tıp Kurumu'na da ziyarete geldiğini belirten Sarıhan, son derece vahim bir tablo olduğunu söyledi. Sarıhan, Adli Tıp Kurumu'ndan aldığı verileri paylaşarak, konuşmasına şöyle devam etti: "Toplam 29 yaşamını yitirmiş insanımız bulunuyor. 29'dan 23 hakkında kimlik saptaması yapılamamış. 5 kişinin kimlik tespitleri yapılmış. Bunlar: Cumali Akman, Ayşegül Pürnek, Ruşen Yıldız. Özgür Orçun ve Feyyaz İlhan bu arkadaşlarımızın kimlik saptamaları yapılmış, ailelerine teslim edilmiş. Diğer 23 kişiden 1 kişinin eylemci olduğu yönünde bir yakın saptama olduğunu söylediler, çünkü tamamen parçalanmış ceset olduğunu söylediler. Kimlik tespitinin sağlıklı olması için ancak anne, baba ve çocuğundan DNA testi alınması gerekiyor. DNA testleriyle ilgili saptamalar 10'ar saatlik zaman alıyor. Biz 10 saat sonra bugün saat 15.00 en erken bilgi alabileceğiz. Yeni tespitler gündeme gelirse o taktirde bir 10 saat daha beklemek gerekecek. Böyle diğer 23 insanımızla ilgili sonuçları ancak öğleden sonra öğrenebileceğiz."

VATANDAŞ: BUNUN BEDELİNİ HEP HALK MI ÖDEYECEK?

Konuşma sonrasında bir vatandaş Milletvekili Sarıhan'a şu şekilde soru yöneltti: "Meclisi olağanüstü toplantıya çağırma gibi düşünceniz var mı? Bu olay nereye kadar devam edecek? Bunun bedelini hep yoksul halk mı ödeyecek?"

Sarıhan, "Bugün gündeme gelebilir, genel kurul açık. Ama çok daha terörün engellenmesi üzerine yaptığımız çağrılar hep olumsuz yanıtlandı. Bu kez umarım olumlu bir yanıt alabiliriz." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber 23 kişinin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER