İngiliz gazeteci Cengiz Han'ın mezarını bulduğunu iddia etti


İngiliz gazeteci Robin Ackroyd, Moğol İmparatorluğu'nun kurucusu ve lideri Cengiz Han'ın mezarını bulduğunu iddia etti. İngiliz araştırmacı gazeteci Robin Ackroyd
Moğolistan'da yaptığı çalışmalar sonucunda asırlardır kayıp olan mezarı bulduğunu iddia etti.
Akroyd'un yeni çıkan "Genghis: Sacred Tomb, Secret Treasure" (Cengiz Han'ın Kutsal Türbesi ve Gizli Hazine) adlı kitabında yer alan yazılarda birbirinden ilginç bilgiler yer almakta. Gazetecinin günlerce Moğolistan'da araştırma yaptığını ve yerel Moğol halkıyla birlikte yaşadığına dikkat çekilen kitapta, Cengiz Han'ın mezarının Kuzey Moğolistan bölgesinde yüksek bir dağda bulunduğu bilgisine yer verilirken, aynı zamanda Cengiz Han ile birlikte torununun da mezarının aynı yerde olduğuna dikkat çekiliyor. Kitapta Cengiz Han'ın Çin'de öldüğü ancak buraya defnedilmediği bilgisi yer alırken; Moğol Hükümdarının, askerleri tarafından ülkesine getirildiği ve bir dağın tepesine defnedildiği yer alıyor.

Mezarın bir dağın tepesinde yer almasının Moğol geleneklerine göre de uygun olduğuna dikkat çeken gazeteci Robin Ackroyd, Moğol geleneklerine göre ölen soylu birinin gökyüzüne daha yakın olabilmesi için yüksek yerlere defnedildiğine vurgu yapıyor. Cengiz Han'ın ölümün üzerinden asırlar geçmesine rağmen halen nerede olduğu bilinmiyor. 1227 yılında 65 yaşında öldüğüne inanılan Cengiz Han'ın cesedi, hiç kimsenin bulamayacağı bir yere gömüldüğü ifade ediliyor.

Rivayetlere göre Cengiz Han, değerli eşyalarıyla birlikte gömüldükten sonra binlerce at, gömüldüğü yerde şaha kaldırılıp mezarının bilinmemesi için yeri çiğnendi. Daha sonra defin işlemini yapan 2000 asker, mezarın yakınında bulunan başka bir askeri birlik tarafından kılıçtan geçirildi. Böylelikle değerli eşyalarıyla birlikte gömülen Moğol liderinin mezarını kimse bugüne kadar bulamadı.

Öte yandan, Çinli arkeologlar, daha önce yaptıkları açıklamada Moğol hükümdarı Cengiz Han'ın gerçek mezarının Çin'in Sincan-Uygur özerk bölgesinde Qinghe'de yapay kanalla birbirine bağlanan iki gölün yanında olduğunu açıklamışlardı.
CİHAN
<< Önceki Haber İngiliz gazeteci Cengiz Han'ın mezarını bulduğunu iddia etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER