İngiltere'de konut atağı


İngiltere hükümeti, gelecek beş yıl içinde, inşaat KOBİ'lerine bina yapabilmeleri için doğrudan yetki verecek. Plan kapsamında Muhafazakarlar 2020 yılına kadar 200 bin yeni bina yapmayı hedefliyor.

Başbakan David Cameron, hükümetin yeni konutlandırma planı çerçevesinde, İngiltere genelinde yıl sonuna kadar 13 bin yeni bina yapmayı hedefliyor. Söz konusu projeyle birlikte, inşaat KOBİ'lerine, bina yapabilmeleri için doğrudan yetki verilecek. Proje kapsamında, hükümetin inşaat şirketlerini doğrudan yetkilendirmesi sayesinde bina yapılandırma sürecinin hızlanacağı belirtiliyor. Ayrıca, gelecek beş yıl içinde de hükümetin ayırdığı 1,2 milyar sterlinlik ek bütçeyle 30 bin yeni bina yapılması için yaklaşık 500 sanayi arazisinin inşaat koşullarına hazır hale getirilmesi amaçlanıyor. Yıl sonuna kadar hedeflenen 13 bin yeni konut projesinin ilk olarak başkent Londra'nın kuzey batısı, Dover, Cambridgeshire, Chichester ve Gosport kentlerinde başlaması planlanıyor.

"YENİ PLAN DEVRİM NİTELİĞİNDE"

Başbakan Cameron yaptığı açıklamada, eski mevkidaşı Margaret Thacher'dan beri izlenen konutlandırma politikalarında yeni projenin devrim niteliği taşıdığını söyledi. İngiliz lider, bu sayede bina yapılandırmalarının daha hızlı tamamlanacağını belirtirken, birçok kişinin de ilk kez ev sahibi olmasına imkan sağlanacağına dikkat çekti.

"İLK KEZ EV SAHİBİ OLACAKLARA İNDİRİM FIRSATI"

Yeni bina projesi çerçevesinde 40 yaş altı "ilk kez" ev sahibi olmak isteyenlere ise yüzde 20 indirim sağlanacağı açıklandı. Söz konusu indirim, başkentten 450 bin ya da Londra dışından 250 bin sterlin ve üzeri değerindeki evleri satın almak isteyenler için geçerli sayılacak.

Öte yandan, ana muhalefet İşçi Partililer ise yeni hükümet planına karşı tepki gösteriyor. İşçi Partisi'ne göre, Başbakan David Cameron'ın liderliğini üstlendiği Muhafazakar Parti iktidarı, şimdiye kadar yürüttüğü konutlandırma projelerindeki başarısızlığın üzerini örtmeye çalışıyor. Gölge kabineden Konutlandırma Bakanı John Healey, yeni projenin "okyanusta bir su damlası" olarak nitelendirerek, son beş yıldır hükümetin, 1920li yıllardan beri konutlandırma çerçevesinde en düşük seviyede kaldığını, ayrıca ev sahibi olmak isteyenler için hükümetin sosyal yardım miktarlarını arttırmak üzere derhal gözden geçirmesi gerektiğini kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber İngiltere'de konut atağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER