İngiltere'den Bülent Keneş'in gözaltına alınmasına tepki


Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in polisler tarafından gözaltına alınmasına İngiliz Yazarlar Birliği (English PEN) Direktörü Jo Glanville, tepki gösterdi. Glanville, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da 'gazetecilerin taciz ve korku yaşamadan görevlerini yapmalarına izin vermesi' çağrısında bulundu.

Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in, attığı tweet nedeniyle gazete binasında gözaltına alınmasına bir tepki de İngiltere'den geldi.

English PEN Direktörü Jo Glanville, gazetecilerin hedefe konmasında gelinen nokta itibariyle 'son derece endişeli' olduklarını belirtti. İngiliz direktör, "Bülent Keneş'in tutuklanması, Türkiye'de gazetecileri susturmaya yönelik bir kampanyanın olduğunu açıkça gösteriyor." diye konuştu.

'Liberal International British Group' Başkan Yardımcısı Jonathan Fryer ise Türkiye'de medya mensuplarına yönelik tacizlerin korku verici şekilde 'sistematik' hale geldiğini söyledi. Fryer, "Bütün bu tacizlerin özgür medyayı baskı altına almak amacıyla yapıldığı gayet açık." dedi.

"Korkusuz şekilde fikirlerini ifade etmesi gazetecilerin en asli görevidir." diyen Jonathan Fryer, gelişmiş demokrasilerde siyasetçilerin medyada eleştirilerin hedefinde olmasının gayet normal olduğunun altını çizdi.

Bülent Keneş'in ofisinden alınarak tutuklanmasının Erdoğan'ın Brüksel ziyaretinin hemen ardından yapıldığına dikkat çeken Fryer, "Tutuklamanın zamanlaması büyük bir talihsizlik. Çünkü AB liderleri, Erdoğan'a müzakere fasıllarını tekrar canlandırmak için hazır olduklarını belirtti. Ancak saygın medyanın işini özgürce yapmasına engel olunduğu sürece müzakerelerin devam etmesi mümkün değil." diye konuştu. Jonathan Fryer, eski bir Türkiye dostu olarak son dönemde yaşanan olaylar karşısında büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber İngiltere'den Bülent Keneş'in gözaltına alınmasına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER