İngiltere'den Türk diplomatların hesaplarının dondurulmasıyla ilgili açıklama


İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Türk diplomatların banka hesaplarının dondurulmasına ilişkin, devam eden davanın "farkında olduklarını" ve Türk Hükümeti "iletişim halinde" bulunduklarını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı yazılı açıklamada, "Bu davanın farkındayız ve bu konuda, Londra'daki Türkiye Büyükelçiliği vasıtasıyla, Türk Hükümeti ile yakın iletişim içindeyiz. Dava süreci devam ettiği için bu konuda daha fazla yorum yapmak uygun olmayacaktır." ifadelerine yer verdi.

Kıbrıs Rum Yönetimi'nden 7 kişinin, 2014-2015 yıllarında Türkiye aleyhine alınan mülkiyet davası kararını, İngiltere Kraliyet Mahkemesi'ne taşıdığı ortaya çıkmıştı. İngiltere'deki yerel bir mahkeme de, kararı uygulayarak bu ülkedeki Türk diplomatların hesaplarını ihtiyati tedbir olarak bloke ettirmişti. Elçilik çalışanlarının Londra'daki bir Türk bankasından maaşlarını çekememesi üzerine, Ankara diplomatik girişim başlattı. İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak, İngiliz mahkemesinin kararının diplomatik ve konsüler ilişkileri düzenleyen Viyana Sözleşmeleri'ne aykırı olduğu iletildi.

CİHAN
<< Önceki Haber İngiltere'den Türk diplomatların hesaplarının dondurulmasıyla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER