Yahudi öğretmene saldırı Fransa'yı ayağa kaldırdı


Fransa'nın güneyindeki Marsilya'da Türk vatandaşı 15 yaşındaki gencin bir Yahudi öğretmene palayla saldırması Fransa'yı ayağa kaldırdı.

Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından yapılan açıklamada, Yahudi bir öğretmenin, 'motivasyonu kuşku götürmez bir gencin' saldırısına uğradığına değinildi. Saldırının kabul edilemez olduğu vurgulanırken hükümetin ırkçı ve antisemit saldırılara karşı kararlı mücadelesinin devam edeceğine vurgu yapıldı.

Fransa Başbakanı Manuel Valls da saldırıyı iğrenç olarak nitelendirdi. Twitter'dan açıklama yapan Valls, "Marsilya'da bir öğretmene yönelik antisemit saldırı bizi iğrendirdi." ifadelerini kullandı. Ülke bütünlüğünü hedef alanlara müsamaha göstermeyeceklerini vurguladı.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve da Marsilya'daki iğrenç antisemit saldırıda yaralanan mağdur öğretmene desteklerini iletti. Olaylar ilgili açılan soruşturmanın da devam ettiğini aktardı.

Fransa Yahudi Cemaatleri Konseyi'nden (CRİF) yapılan açıklamada ise Yahudi okulunda görevli öğretmenin, okuluna giderken sokak ortasında saldırıya uğradığı kaydedildi. Kendisini korumak isterken elinden yaralanan öğretmenin saldırgan tarafından da 50 metre boyunca takip edildiği aktarıldı.

MARSİLYA SAVCISI: KÜRT KÖKENLİ TÜRK VATANDAŞI

Marsilya Savcısı Brice Robin, sabah saatlerinde meydana olayda saldırgan için "Kürt kökenli Türk vatandaşı, polis ve istihbarat birimleri tarafından tanınmıyor." ifadelerini kullanmıştı. 2000 doğumlu saldırgan gencin birkaç gün sonra 16 yaşına gireceği kaydedildi. Savcı Robin, saldırganın, kaçarken yere düşen öğretmene öldürme niyetiyle saldırdığını da öne sürdü.

Kasım ayında da Marsilya'nın kuzeyinde Yahudi bir öğretmen bıçaklı saldırıya uğramıştı. Saldırı esnasında kipa takan öğretmenin evinden konferans için sinagoga gittiği ifade edilmişti. Öğretmen, motosikletli ve üzerinde IŞİD tişörtü olan birçok kişi tarafından saldırıya uğradığını söylemişti. CİHAN
<< Önceki Haber Yahudi öğretmene saldırı Fransa'yı ayağa kaldırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER