İnönü Üniversitesi, 41 bin öğrencisiyle akademik yılı açtı

İnönü Üniversitesi, 41 bin öğrencisiyle akademik yılı açtı

Malatya İnönü Üniversitesi'nin 2015-2016 akademik yıl açılış töreni gerçekleştirildi. Üniversitede bu yıl bin 322'si yabancı uyruklu olmak üzere 41 bin öğrenci öğrenim görecek.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2. Ordu Garnizon Komutanı ve Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Fransa Rouen Üniversitesi Rektörü Ordinaryus Prof. Dr. Cafer Özkul birçok kurum ve kuruluşun yöneticileri veya temsilcileri, öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Vali Süleyman Kamçı, Türkiye'nin son yıllarda küresel ölçekte etkin bir güç olma yolunda ciddi adımlar attığını belirtti. Kamçı, "Üniversitelerimizin ülkemizin geleceğini, milletimizin umut ve düşüncelerini inşa eden müesseseler olduğunu söylemek yerinde olacaktır." dedi.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik de yeni bir yıla girerken biraz daha büyüyerek akademik olgunluğa kavuştuklarını, aynı zamanda ülkenin en huzurlu bir üniversitesi olduklarını belirtti. Üniversitede bu yıl bin 322'si yabancı uyruklu olmak üzere 41 bin öğrencinin öğrenim göreceğini açıklayan Çelik, şöyle devam etti: "Lisansüstü eğitim veren 5 enstitümüze kayıtlı öğrenci sayımız 3 bin 500'lere yaklaştı. Bin 600 akademisyenimizle 5 bin 800 çalışanımızla, bin 400 yatak kapasitesine yaklaşan Turgut Özal Tıp Merkezimizle, Türkiye'de bir ilke imza atmış en yüksek kapasitedeki güneş enerjisi santralimiz ve daha birçok yeniliklerle yeni akademik yıla başlıyoruz."

Türkiye ve belki de dünyada ilk kez karaciğer nakil hastanesini Malatya'ya kurduklarını dile getiren Çelik, su sporları merkezi, açık yarı olimpik yüzme havuzunun inşaatının Kasım ayı ortalarında tamamlanacağını dile getirdi. Ziraat Fakültesi ve İletişim Fakültesi binalarının ise 2016 yılında tamamlanacağını kaydetti.

Araştırma geliştirme (Ar-Ge) çalışmalarına bu yıl 16.5 milyon TL tahsis ettiklerini söyleyen Çelik, "Özellikle araştırma kalitemizin bu yıl daha da yükseldiğini sizlerle paylaşmak isterim. Üniversitemizde halen yürüyen TÜBİTAK destekli proje sayısı 52'dir. Üniversitemiz kendi bilimsel araştırma bütçesinden Ar-Ge'ye bu yıl 16.5 milyon TL tahsis etmiştir. TÜBİTAK ve diğer desteklerle beraber 2015 yılında kullandığımız proje desteği-kaynağı 20 milyon TL'nin üzerine çıkmıştır. Bu desteklerin yeterli olmadığının, proje kalite ve sayımızın artırılması gerektiğinin de farkındayız." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra açılış dersini vermek üzere kürsüye davet edilen Fransa Rouen Üniversitesi Rektörü Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul, 'Optiğin Bugünü ve Geleceği' başlıklı sunumunu yaptı. Tören, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul'a hediye takdim edilmesiyle sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber İnönü Üniversitesi, 41 bin öğrencisiyle akademik yılı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER