İnsan Hakları Komisyonu:Teröre verilecek en güzel yanıt birlik ve beraberlik


TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu ve Komisyon Üyeleri teröre verilecek en güzel yanıtın, birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi olduğunu dile getirdi. Komisyon üyelerinin yaptığı yazılı açıklamada, "Teröre karşı millet olarak ortak cevabımız, dünyaya daha açık, demokrasisi daha güçlü bir Türkiye inşa etme mücadelesi olacaktır." denildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ve Komisyon üyeleri Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanvekili CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy'un imzaları yer aldı.

Ankara'da gerçekleşen terör saldırısı ile ülke olarak yaşadığımız acılara bir yenisinin daha eklendiği belirtilen açıklamada, "TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak gerçekleşen saldırıyı lanetliyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve milletimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz." denildi.

Vatandaşlarımızın yaşam hakkını, özgürlüğünü ve kişisel güvenliklerini hedef alan bu saldırının, insanlık onurundan nasibini almayanların işi olduğu ve söylenecek her sözün anlamını yitirdiği kaydedilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Her terör saldırısı, ülkemizin birliğine ve dirliğine yapılmış hain bir planın parçası olmaktan öteye geçemeyecektir. Her ne yolla olursa olsun ülkemizi karışıklığa sürükleyip, kaos çıkarma hayali kuranlar bunun sadece hayal ürünü olduğunu öğreneceklerdir. Teröre karşı millet olarak ortak cevabımız, dünyaya daha açık, demokrasisi daha güçlü bir Türkiye inşa etme mücadelesi olacaktır. Terör, tarih boyunca yazılı hale getirilmiş olan temel hak ve hürriyetler ile insanlık onurunu, insanlığı hedef almaktadır. Dolayısıyla teröre verilecek en güzel yanıt, birlik ve beraberliğimizin güçlendirilmesidir. Terör olayları ile kamu düzenini bozmaya çalışan cinayet şebekeleri yaptıklarının hesabını mutlaka verecektir."
CİHAN
<< Önceki Haber İnsan Hakları Komisyonu:Teröre verilecek en güzel yanıt... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER