İnsan kaçakçılarına 10 tutuklama


İzmir'in Bayraklı, Çeşme, Narlıdere ve Aliağa ilçelerinde düzenlenen 6 ayrı göçmen kaçakçılığı operasyonunda, 19 kişi gözaltına alındı, 4'ü Suriye uyruklu toplam 10 kişi tutuklandı.

17 Mart tarihinde saat 19.00 sıralarında Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Bayraklı ilçesi Anadolu Caddesi üzerinde bir minibüs içinde göçmenleri yasadışı yollardan yurtdışına çıkarmaya çalışan M.D.(32), Suriye uyruklu Y.K.(34), B.A.(29), Y.İ.(32) ve M.A.(32) ile toplam 26 Suriye uyruklu göçmen yakalandı. Yapılan aramada 14 adet can yeleği, 5 adet Şambrel can simidi ve 1 adet şişirme pompası ele geçirildi. M.D. ile Suriye uyruklu Y.K., B.A., Y.İ. ve M.A. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

18 Mart tarihinde saat 00.15 sıralarında İzmir-Çeşme otoyolu Narlıdere otoban gişelerinde düzenlenen operasyonda, 3 adet araç içinde göçmenleri yasadışı yollardan yurtdışına çıkarmaya çalışan S.E.(25) ile toplam 49 Suriye uyruklu göçmen yakalandı. Yapılan aramada 7 adet can yeleği ele geçirildi. S.E. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

18 Mart tarihinde saat 19.20 sıralarında Konak ilçesi Mustafa Kemal Bulvarı ile Fevzi Paşa Bulvarının kesiştiği noktada yapılan operasyonda, 3 adet araç içinde göçmenleri yasadışı yollardan yurtdışına çıkarmaya çalışan Ö.H.(43), N.Ö.(53) ve A.E.M.(46) ile toplam 19 Suriye uyruklu göçmen yakalandı. Yapılan aramada 13 adet can yeleği ile 1 adet Şambrel can simidi ele geçirildi. Ö.H., N.Ö. ve A.E.M. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

19 Mart tarihinde saat 17.55 sıralarında İzmir-Çeşme otoyolu Narlıdere otoban gişelerinde 2 adet ticari taksi içerisinde göçmenleri yasadışı yollardan yurtdışına çıkarmaya çalışan F.Ö.(33) ve M.D.(64) ile toplam 19 Suriye uyruklu göçmen yakalandı. Yapılan aramada 13 adet can yeleği ile 1 adet Şambrel can simidi ele geçirildi. F.Ö. ve M.D. çıkarıldıkları mahkemeden serbest bırakıldı.

19 Mart tarihinde saat 21.30 sıralarında Çeşme ilçesinde 2 adet araç içerisinde göçmenleri yasadışı yollardan yurtdışına çıkarmaya çalışan Y.K.(56) ve N.C.(51) ile toplam 46 Suriye uyruklu göçmen yakalandı. Yapılan aramalarda 38 adet can yeleği, 6 adet Şambrel can simidi ve 3 adet şişirme pompası ele geçirildi. Y.K. ve N.C. adli kontrol şartı ile çıkarıldıkları mahkemeden serbest bırakıldı.

18 Mart tarihinde saat 00.20 sıralarında Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği ekipleri tarafından yapılan operasyonda, 6 adet araç içerisinde göçmenleri yasadışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalışan S.N.(45), A.Ç.(27), Y.G.Y.(27), E.B.(27), H.S.(27) ve S.A.(27) ile toplam 18 yabancı uyruklu göçmen yakalandı. Yapılan aramalarda 9 adet can yeleği ele geçirildi. A.Ç., Y.G.Y., E.B., H.S. ve S.A. alınan ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığından serbest bırakıldı, S.N. ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Yapılan 6 ayrı operasyonla yasadışı yollardan yurtdışına çıkmak isteyen toplam 168 Suriye uyruklu göçmen yakalandı, 91 adet can yeleği, 12 adet şambrel can simidi ve 4 adet şişirme pompası ele geçirildi. Göçmenleri yasadışı yollardan yurtdışına çıkarmaya çalışan 19 şahıstan 10'u çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. CİHAN
<< Önceki Haber İnsan kaçakçılarına 10 tutuklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER