İnsanlık adına bu haber yorumsuz

Dört aydır makineye bağlı olan Fatma Fırıncı’nın refakatçi eşi, algı operasyonuyla hastanede gözaltına alındı.

İnsanlık adına bu haber yorumsuz

Hayatını 4 aydır makineye bağlı devam ettiren Fatma Fırıncı’nın refakatçi eşi, algı operasyonuyla hastanede gözaltına alındı. Eşine refakatçi çağırmasına bile izin verilmeyen Ömer Fırıncı’ya direnmesin diye kelepçe takmaya kalktılar.

Bugün'den Gökhan Özdağ'ın haberine göre, da­ha ön­ce ha­mi­le ve em­zik­li ka­dın­la­rın be­bek­le­riy­le gö­zal­tı­na alın­dı­ğı al­gı ope­ras­yon­la­rı­nın son hal­ka­sın­da bir zu­lüm da­ha ya­şan­dı. Ha­ya­ti fonk­si­yon­la­rı­nı 4 ay­dır ma­ki­na­ya bağ­lı de­vam et­ti­ren Fat­ma Fı­rın­cı­’nın eşi Ömer Fı­rın­cı KPSS ope­ras­yo­nu kap­sa­mın­da has­ta­ne­de gö­zal­tı­na alın­dı.

BİR GÜN Bİ­LE TUT­MAZ­SI­NIZ

Dok­tor­la­rın ve Ömer Fı­rın­cı'nın eşi­nin te­da­vi­si­ne iliş­kin ra­por­la­rı gös­ter­me­si ve eşi­ne re­fa­kat­çi ola­cak baş­ka kim­se ol­ma­dı­ğı­nı be­lirt­me­si­ne rağ­men Sav­cı Erk­man'ın ta­li­ma­tıy­la gö­zal­tı ka­ra­rın­dan vaz­ge­çil­me­di. Gö­zal­tı için has­ta­ne­ye gi­den 8 po­lis, has­ta­ne gö­rev­li­le­ri­nin Ömer Fı­rın­cı­’nın res­mi re­fa­kat­çi ol­du­ğu­nu be­lirt­me­le­ri­ne de ora­lı ol­ma­dı. Üs­te­lik has­ta­ne gö­rev­li­le­ri­ne, “Siz bun­la­rın kim ol­du­ğu­nu bil­se­niz has­ta­sı­nı bi­le bir gün bu­ra­da tut­maz­sı­nı­z” de­di­ği id­di­a edil­di. Po­lis­le­rin Fı­rın­cı­’nın ya­ta­lak eşi­ne re­fa­kat­çi ça­ğır­ma­sı­na mü­sa­ade et­me­dik­le­ri be­lir­til­di.

Üs­te­lik po­lis­le­rin di­ren­me­sin di­ye Fı­rın­cı­’yı ke­lep­çe­le­me­ye kalk­tı­ğı, ya­kın­la­rı­nın tep­ki gös­ter­me­si üze­ri­ne bun­dan vaz­geç­tik­le­ri öğ­re­nil­di. Fı­rın­cı­’nın ma­ki­ne­ye bağ­lı eşi­ni yaş­lı an­ne ve ba­ba­sı­na bı­ra­ka­rak sa­ba­hın sa­at 06.00’sın­da gö­zal­tı­na alın­dı­ğı kay­de­dil­di.

4 AY­DIR İŞE GİT­Mİ­YOR

Fı­rın­cı­’nın eşi­nin te­da­vi­si ve 3 ço­cu­ğu­nun ba­kı­ma muh­taç ol­ma­sı ne­de­niy­le 4 ay­dır işe da­hi git­me­di­ği be­lir­til­di. Şu­bat ayın­dan bu­ ya­na 4 has­ta­ne de­ğiş­ti­ren Fat­ma Fı­rın­cı­’nın ise ya­ta­lak has­ta ol­ma­sı ne­de­niy­le sır­tın­da ya­ra­lar oluş­tu­ğu ve re­fa­kat­çi­ye ih­ti­yaç duy­du­ğu ak­ta­rıl­dı.
İl­ti­hap­lı da­mar has­ta­lı­ğı­na ya­ka­la­nan ve bu yüz­den bey­nin­de ha­sar olu­şan Fat­ma Fı­rın­cı­’nın gırt­la­ğın­dan ve kar­nın­dan açı­lan de­lik­ler­le bes­len­me­si­nin sağ­lan­dı­ğı be­lir­til­di.

HAMİLE KADINLARI BİLE GÖZALTINA ALDIRDI

KPSS so­ruş­tur­ma­sı kap­sa­mın­da ger­çek­le­şen skan­dal uy­gu­la­ma­lar ilk kez ya­şan­ma­dı. Sav­cı Erk­ma­n’­ın ta­li­ma­tıy­la so­ruş­tur­ma­nın ilk iki ope­ras­yo­nun­da ha­mi­le ve ço­cuk­lu ka­dın­lar için de gö­zal­tı ka­ra­rı uy­gu­lan­dı. 9 ay­lık ha­mi­le H.M, Te­rör­le Mü­ca­de­le Şu­be Mü­dür­lü­ğün­de iki sa­at ifa­de ver­di. Şüp­he­li­le­re sağ­lık kon­tro­lü­ne gö­tü­rü­lür­ken bi­le ke­lep­çe ta­kı­lır­ken sav­cı Erk­man em­ni­yet­te al­dır­dı­ğı ifa­de­ler üze­rin­den bu­gü­ne ka­dar şüp­he­li­le­rin ta­ma­mı­nı tu­tuk­la­ma­ya sevk et­ti.

SİNYALDEN GÖZALTI!

2010 yı­lın­da Ka­mu Per­so­ne­li Seç­me Sı­na­vı­’n­da (KPSS) kop­ya çe­kil­di­ği id­di­ala­rı üze­ri­ne baş­la­tı­lan al­gı ope­ras­yon­la­rı­nın üçün­cü­sü ön­ce­ki gün ya­pıl­dı. 19 il­de 44 ki­şi hak­kın­da gö­zal­tı ka­ra­rı alın­dı. So­ruş­tur­ma­yı yü­rü­ten An­ka­ra Sav­cı­sı Yü­cel Erk­man, gö­zal­tı ge­rek­çe­si­ni ‘ör­gü­te üye ol­ma, bel­ge­de sah­te­ci­lik ve do­lan­dı­rı­cı­lı­k’ id­di­ala­rı­na da­yan­dır­dı. Ara­la­rın­da say­gın eği­tim­ci­le­rin de bu­lun­du­ğu şüp­he­li­ler için ay­nı baz is­tas­yo­nun­dan te­le­fon sin­yal­le­ri gö­zal­tı­lar için ye­ter­li se­bep gö­rül­dü.

HASTA YAKINLARI TEPKİLİ

Ömer Fı­rın­cı ve ka­yın­pe­de­ri­nin 24 sa­at nö­bet tut­tuk­la­rı bir an bi­le has­ta­nın ba­şın­dan ay­rıl­ma­dık­la­rı öğ­re­nil­di. Dok­tor­lar bir an­lık dik­kat­siz­lik­le has­ta­nın bo­ğa­zı­na ka­ça­cak kü­çük bir bal­ga­mın bi­le ölüm­le so­nuç­la­na­bi­le­ce­ği­ni be­lir­ti­yor.

La­va­bo­ya bi­le gi­der­ken bir ki­şi­yi eşi­nin ba­şın­da bı­ra­kıp gi­de­bi­len Ömer Fı­rın­cı­’nın ‘kaç­ma şüp­he­siy­le­’ apar to­par gö­zal­tı­na alın­ma­sı­na has­ta­ne­de­ki has­ta ya­kın­la­rı da tep­ki gös­ter­di. En azı­lı ka­nun ka­çak­la­rı­na uy­gu­la­nan hu­ku­kun Ömer Fı­rın­cı­’ya uy­gu­lan­ma­ma­sı tep­ki çek­ti.
<< Önceki Haber İnsanlık adına bu haber yorumsuz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER