İşçi emeklileri, Kurban Bayramına buruk giriyor

İşçi emeklileri, Kurban Bayramına buruk giriyor

Türkiye'de 2003 yılından önce emekli olan işçi emeklileri, düşük maaşları nedeniyle zor günler geçiriyor. Özellikle Kurban Bayramı öncesi torunlarına karşı mahcup olacaklarını düşünen işçi emeklileri, bayramda kurbanlık alamamanın burukluğunu yaşıyor.

Çocuk ve torunlarına mahcup olacaklarını düşünen Tüm İşçi Emeklileri, Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, "Mübarek Kurban Bayramı yaklaştı. Bayramda torunlar gelecekler. Emekliler olarak kurban kesmek istiyor. Kurban kesmeleri mümkün değil. Torunları gelecek onlara karşı mahcup olacaklar." dedi.

Zonguldak'ta Tüm İşçi Emeklileri, Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, yıllardır işçi emeklilerinin mağdur odluğunu ve intibak yasasının çıkarılması gerektiğini söyledi.

İktidar ve muhalefet partilerine sürekli mağduriyetlerini dile getirdiklerini anlatan Sarıoğlu, "Biz emekli arkadaşlarımızın taleplerini genel merkeze iletiyoruz. Genel merkezimiz emeklilerimizin taleplerini en üst mercilere aktarıyor. Türkiye'de şu anda köydeki korucudan Cumhurbaşkanı'na kadar hiç kimse işçi emeklisi taleplerinde haksız demiyor. Bizim mağdur olduğumuzu açlık sınırını altında maaş aldığımızı, emeklinin maaşının iyileştirilmesi gerektiğini düşünüyor. Ama yılardır bizim intibak yasamız çıkmıyor. Mübarek Kurban bayramı geliyor. Sadece bugün Zonguldak'ta 150 bin emekli var. Emekli arkadaşlarımızın Zonguldak dışına çıkan 300 bin civarında çocukları ve torunları var. Bayramda gelecekler. Emekliler kurban kesmek istiyor. Kurban kesmeleri mümkün değil. Torunları gelecek onlara karşı mahcup olacaklar." ifadelerini kullandı.

Çalışırken ülkenin kalkınması ve huzuru için verdiklerini hatırlatan Sarıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizin huzuru için ne yapılması gerekiyorsa hazırız. Ama diyoruz ki biz de insan gibi yaşamak istiyoruz. Açlık sınırının altında maaş alan arkadaşlarımızın, intibak yasasının çıkarılarak insan gibi yaşamasını talep ediyoruz. Biz haklarımızın verilmesini istiyoruz. En düşük emekli maaşı son açıklamalara göre bin lira olacağını söylediler. Tabi bunun altında maaş alan dul ve yetimlerimiz var. 2003'ten sonra hükümetin çıkardığı yasayla ödediği prim karşılığında yüksek maaş alan arkadaşlarımız da var. Onlar haklarını alıyorlar, biz saygı duyuyoruz. Bu yasayı çıkartanlara da teşekkür ediyoruz. Ama diyoruz ki 2003'ten önceki emekliler olarak mağduruz. Bizim de yasamız çıksın, biz de rahatlayalım istiyoruz. Kurbanlıklar pahalı. Biz emekliler olarak kurbanlık alamıyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber İşçi emeklileri, Kurban Bayramına buruk giriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER