İŞİN militanı iddiasıyla Rus uyruklu 3 kişi gözaltına alındı


Antalya'da, İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndaki canlı bomba eyleminin ardından, terör örgütü IŞİD militanı olduğu iddiasıyla, Rus uyruklu 3 kişi gözaltına alındı. Daha önce de benzer terör olaylarının ardından ve G20 Liderler Zirvesi öncesi, IŞİD'e yönelik operasyonlar yapılmış, gözaltına alınan ve tutuklanan şüphelilerin neredeyse tamamı serbest bırakılmıştı.

Son bir yıl içerisinde, Antalya Emniyeti Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü tarafından, terör örgütü IŞİD militanı olduğu iddiasıyla, onlarca kişiye operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan şahıslardan bazıları emniyetten serbest bırakılırken bazıları da savcılık ve mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi. Tutuklanan zanlılar ise yapılan itirazların ardından ilk mahkemede kefalet ve adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Antalya'da, IŞİD'e yönelik operasyonun, aynı örgütün militanı tarafından yapıldığı ileri sürülen Sultanahmet canlı bomba saldırısının ardından gelmesi, 'göstermelik operasyon' yorumlarına neden oldu. 10 Ekim 2015'te Ankara'da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi'ne yönelik IŞİD militanları tarafından düzenlenen bombalı saldırıdan 2 gün sonra da Antalya'da da İŞİD'e yönelik operasyon düzenlenmişti. Gözaltına alına 3 kişi daha sonra serbest kalmıştı. Yine Ankara saldırısının ardından Antalya TEM Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, IŞİD mensubu olduğu iddia edilen 2'si Rus, 3 kişi gözaltı alınmıştı. TEM ekipleri ayrıca 15-16 Kasım'da yapılan G-20 Liderler Zirvesi öncesi de IŞİD'e yönelik operasyon düzenlemiş, 20 kişi gözaltına alınmıştı. Şahısların 9'u emniyetten, 11'i ise adliyeden serbest bırakılmıştı. Emniyetin bir başka operasyonu ise bu kez Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen saldırının ardından gerçekleşmişti. Fas uyruklu IŞİD militanı Suriye'ye kaçmak isterken Antalya'da yakalanmış, beraberindeki 2 kişi ile birlikte gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.

OPERASYONLARA GİZLİLİK KARARI

Ayrıca TEM ekipleri tarafından IŞİD mensuplarına yönelik düzenlenen ve hiçbir sonuç alınamayan operasyonlarla ilgili sık sık gizlilik kararı alındı. Özellikle G-20 Liderler Zirvesi öncesi düzenlenen operasyona gizlilik kararı konmuş ancak gözaltına alınanların tamamı serbest bırakılmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber İŞİN militanı iddiasıyla Rus uyruklu 3 kişi gözaltına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER